Kantsten, tallar och ”bollgurka”

 

Arbete hemmavid, var gårdagens uppgifter. Åke grävde och lade ner kantsten vid in och utfarten, det blev bra:
Jag rensade lite bland smultronen, som fortfarande bidrar med bär, varje dag, om än så lite men ändock:
Sen bjöd jag hem mina föräldrar på middag, ett ypperligt tillfälle att fråga pappa om han kan tänka sig att fälla två av våra tallar, vilket han ska göra. En av tallarna är inklämd mellan två gigantiska tallar, och den ser ut att lida av detta, så den kan vi offra, den andra tallen vi tänkt kapa bort är den vid brevlådan, den ger oss varken skugga eller insynsskydd, så varför ska vi då ha den. Två tallar mindre bör innebära det mindre i barr, på höstkanten.
Till middagen offrade jag en av mina ”bollgurkor”, inte dåliga men skalet var något fränt. Här ser ni skillnaden på en vanlig gurka/min gurka:
Nu har vi två bollar kvar samt en avlång grej, mjoda.
Ni får ha en bra dag, allihop!
 
 
Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.