Det gjorde ont, det gjorde ont…

 

Då var man tillbaka i vardagen, inte så pjåkigt, faktiskt. Det som kändes värst, med tanke på handen, var att dra rullstolen upp för kanter, då måste man ju tynga ner stolen så den lättar där fram, och det var inte speciellt skönt, men det gick. Sen kan jag fortfarande inte hålla i termosen och hälla upp kaffe, med den handen, men man lär sig, vart efter.
Chefen brukar alltid ha sina naglar målade…hon har även lurat mig till att börja om med detta gissel. Visst ser det fint ut men lacket sitter inte kvar nå länge, precis. Inte när man har ett fysiskt arbete och dessutom handdiskar, städar etc. Då ryker lacken ganska omgående.
Chefen fick syn på min lillfinger nagel igår, den är längre än dom andra, och jag berättade att jag alltid brukar spara dom naglarna, sedan är det inte alltid dom hinner bli så lång innan dom går av. Och då…min vänner, kom jag ihåg en gång för läng länge sedan. Picture this!
Umeå, i början på 80-talet, närmare bestämt 1983. En sportaffär, kallad Butica Sport, liggandes i nuvarande Filmstadens lokaler. Maria Lundmark Hällsten, arbetade där och hade diverse sysslor. En av dom var att ta upp varor från lagret och fylla på i hyllorna.
Just denna dag hade stackaren burit upp en större kartong till butiken och skulle öppna upp den. Hon hade jättelånga, målade naglar…på alla fingrar, naglar som hon var mäkta stolt över. Nu råkade det sig så att hon inte hittade mattkniven, som brukade användas till att skära upp kartongtejpen med, så gissa vad den klåfingriga tjejen gör, jo, hon får upp en glipa av tejpen, stoppar ner höger handen i den och ska slita upp hela alltet, men det går naturligtvis inte. Hon tappar greppet OCH…4 av 5 naglar, går av. Ja, dom går inte av så dom faller loss, utan dom ställer sig rätt upp, väldigt långt ner från nagelbanden. Usch usch, bara minnet av denna händelse gör ont i mina fingrar.
Jag skriker inte utan tar tag i hela handen och böjer försiktigt ner alla naglar igen, huvva. Sedan blir det till att plåstra naglarna så dom sitter fast tills dom vuxit så pass att jag kan klippa av dom. Mm, så kan det gå, om man vill ha långa langar…minsann.
Ser ut att bli en fin dag idag, härligt. Önskar er alla en bra dag!
Etiketter: , , , , , , ,

4 kommentarer

  1. Nina

    Att få hållbar lack på naglarna, är som att lackera bilar. Först fila över dom med en finkornig fil, sen lacka med blank lack. Så 2 gånger med färgat lack och till slut blank lack. Innan du börjar måste du se till att du knäpper upp dina jeans. Evt byta till mjukisbyxor. Ifall du måste av med dom dom närmaste timarna. För när du har lackat klart, måste det få torka 3-4 timmar utan att du stoppar fingrarna i allt möjligt. Jag vet, det tar tid och är ganska tråkigt, men då håller det ett par veckor om lacket är bra. Max Factor nailfinity tycker jag om. På sommaren lackar jag tånaglarna ochså, och då håller det mellan nagelklippningen.

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Nina (2011-09-29 08:35)
    Oj, vilket tålamod du måste ha 🙂 Jag brukar försöka, om jag verkligen har tänkt att det ska hålla, att låta det torka orentligt, sen avsluta med klarlack och gärna just innan sängdags, då kan man ha tur. Men toppparna nöts ganska lätt, man kan ju ibland lyckas måla på där det släppt. Tack för tipset i alla fall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.