Börjar dagen med Ipren

 

Det blev en trevlig kväll igår (hade väl inte trott annat heller), god mat och trevligt sällskap, en hel del dricka och…hm, det kan väl aldrig vara därför jag fick starta dagen med en Ipren???
Det pratades om fiskerullar, rökgranater, poliser, husvagnstrappsteg och ormbunkar, jo minsann…ni skulle bara veta 🙂
Min pappa fick en ambassadörsrulle till ett fiskespö, då han fyllde 50 år. Tydligen en dyr sak som till och med innehåller guld. Och den skulle givetvis testas, även min lillebror fick prova på, men det gick inte riktigt som planerat, han råkade hiva iväg hela spöet rätt ut i vattnet, dessutom satt dom ute i en båt så det blev lite djup.
Dom provade att dyka efter den men lyckades inte lokalisera spöet. Då tog pappa ett fiskenät som dom satte tyngder på och drog efter sjöbotten och se, det funkade. Han fick igen spö och rulle, och rullen ligger numer i den medföljande asken.
Vi fick också höra att barn, förr i tiden, som hade föräldrar som hade egna företag, och inte nödvändigtvis mycket pengar, inte fick äta på skolan, dom fick cykla hem och äta. Inte fick dom heller åka på kollo, hur gärna dom än ville.
Åkes storebror, hade en dröm om att få åka på kollo. Han fixade ansöknings papper, fyllde i och skrev under med förfalskad namnteckning och skickade iväg brevet. När sedan svaret kom råkade svärmora få tag i det brevet och då fick han höra ord och inga visor. Han var förmodligen inte ens berättigad till att få åka.
På väg hem noterade Åke det där mystiska ljusskenet dom skrev om igår, jag såg ingenting jag, annat än några ljusa moln. Förmodligen var det som folk har kommenterat, någon restaurang eller festplats som hade ljusspel igång.
Idag händer det nog inte så mycket…tror jag, vi får se. Ha en fin söndag!