God till mycket god…värme

Nicco var sugen på scones, igår kväll. Jag föll till föga och letade fram svärmoras gamla kokbok (mina recept har förvunnit i flytten). Det var verkligen en roande bok att läsa, receptet på scones började med 450gr mjöl *suck*. Fick leta fram en tabell för att räkna om det till dl, halverade receptet då det lät mycket med 8½dl.

Rörde ihop degen och sen blev det än mer spännande, jag ville nämligen veta hur varm ugnen skulle vara. Svar: 12-15 minuter i god till mycket god värme *dubbelsuck*.

Är det det som kallas för att höfta?

Nåja, jag lyckades i alla fall med brödet, men nästa gång kör jag efter ett annat recept, dom här blev inte så stor och bulliga som vanligt.

Etiketter: , ,

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.