En tur med grannarna

 

Jag ringde till ”gammgrannarna” igår och frågade om dom skulle med ut en sväng. Det ville dom så vi tog ersboda tur. Jysk, Rusta, Piias, Boom och avrundade med en fika på Victoria, jag blev minsann bjuden av Kerstin jag, tack så mycket!
En pryl hittade jag och den ska Sally få. Jag skulle förklara för Theresé vad det var för något men kunde för mitt liv inte komma på vad man kallar dom, jag försökte med pinnhäst men den gubben gick inte. En käpphäst var det naturligtvis. Och om Sally nu väljer den, istället för den som jag en gång gjorde till Niccolina, så får väl den käpphästen gå i graven, den är ju, i alla fall enligt Nicco och Theresé, en skam för hela landet 🙂 Moahaha…
Sedan fick jag en ljuskrona av Inge-Gerd, en som man bara ska ha levande ljus i, får se vart jag ska ha den…kanske ute på bron, i ena hörnet, det tror jag skulle se mysigt ut, i höst och vintermörkret. Tack för den!
Vidare ska jag nu gratulera Birgitta, som råkar fylla år idag, Grattis från oss på Blomstervägen, hoppas din dag blir precis som du önskar.
Inne på Boom hade dom kassar som man ska sortera skräp i, ett fack för flaskor och ett annat för metall…typ. Då berättade Kerstin att någon hon känner, hade en liknande påse men som man sorterar tvätt i, ett fack för 30gr, ett för 40, 60 och 90. Allt detta för att hennes barn lättare ska kunna hålla ordning på vad som ska tvättas på vad. Ja, det är ju rätt praktiskt, faktiskt. Till slut lär man sig i alla fall hur man ska tvätta sina kläder men alla är vi ny i början.
Nu är ju detta en bra sak, sa jag, så länge man inte tror att man kan lägga ihop en 30 graders tröja med en 60 graders byxa och tvätta allt i 90 grader. Haha…nu har jag varit så rolig så nu får jag gå och ta mig frukost.
Önskar er alla en fin dag!
Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Fru Karlsson

    Nog var du rolig alltid 🙂 Min digra erfarenhet av tvätt är att det allra mesta klarar 60 grader. Även om det står 40 grader i plagget. Ibland står det kemtvätt, det ”skiner jag i”…det har funkat med vanlig tvätt på de plagg jag testat.
    Fast vissa plagg får man faktiskt handtvätta…och då får man skylla sig själv liksom…att bara köpa ett sånt plagg!!! Vava?

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Fru Karlsson (2011-10-11 14:34)
    Tyvärr brukar jag inte vara så duktig på att kolla tvättråden, inte före köp, men å andra sidan har jag mest bomullskläder och jeans. Fast det har hänt att jag någon gång köpt nånting som inte skulle tåla pepparn och då stod man där med låååång näsa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.