Panta INTE burkar på…

Detta blogginlägg är nu dementerat, läs kommentarerna. Och jag ber så hemskt mycket om ursäkt för vissa felaktigheter i texten.

Har nyss varit upp på Ålidhems centrum, chefen hade några burkar som skulle pantas, närmare bestämt 7 stycken, och som vi alla vet idag så är burkarna numer värd 1:- i pant, men däruppe, fick man minsann inte mer än 0.50 öre/burk.

Jag frågade i kassan, på Ica, vem som hade ansvar för pantmaskinen, ja det är vi, svarade kassörskan. Jag undrade då hur dom räknat ut detta? Jamen dom rundar ju av uppåt, tyckte hon. Spelar ingen  roll sa ja, vi pantade in 7 burkar men fick ju bara ut 3.50. Det är väl i så fall lurendrejerier???

Ja, jag vet inte sa hon, det är ju dom som äger maskinen som ansvarar för det. Ha, sa hon inte i början att det var dom som ansvarade för den?

Näpp, då var det färdig pantat däruppe, och nu har jag även varnat er andra för det. Det finns ju faktiskt affärer som uppdaterat sina maskiner, vilket borde vara det enda rätta.

Etiketter: , , , ,

12 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Birgitta J:n (2011-10-18 11:50)
  Tycker jag med…undrar just om det finns fler apparater som inte är rätt justerade, måste kolla på nästa affär jag är in på…haha, värsta Sverker Olofsson 🙂

 2. Jan A

  För att du ska få 1 krona förutsätts att det står pant 1 krona på burken. Det finns fortfarande kvar burkar i handeln med 50 öre i pant.

 3. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Jan A (2011-10-18 12:23)
  Jaha…du är ju klok som en uggla du och nu får jag dementera vad jag skrivit tidigare, hmph…du har rätt, det var 50 öres burkar och jag var sååå säker på att dom var borta för alltid eftersom, Ica Maxi och på andra ställen tar dom inte emot gamla burkar, då kan man ju fråga sig varför det är så??? Ska man nu måsta sortera efter värdet på burken och sedan veta vart man kan lämna in dom…krångligt. Och att inte dom som nu så vackert hade ansvaret för maskinen, inte visste detta, jaja,livet går vidare, och vi är en lärdom rikare 🙂

 4. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Jan A (2011-10-18 13:45)
  Aha, men inte på Maxi, där tas dom inte emot. Och Hp:s är ju en historia för sig, har du kollat in mätaren när du pantar? Det kan stå 23000:-…typ, efter två burkar, synd att den inte skriver ut samma summa 🙂

 5. Jan A

  Jodå, jag har sett ”glädjemätaren” på HP:s, men på kvittot blir det rätt och det står hur många 1 kronas & 50 öres burkar du lämnat.

 6. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Jan A (2011-10-18 16:12)
  Synd om tjejen på Maxi då som fick veta av personalen att hennes tre säckar med ”gamla” 50 öres burkar var värdelösa…jag stod bredvid och det var av den anlednigen jag trodde att dom inte fanns längre 🙁 Hon lämnade dom där.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.