Lite tjorvigt, men det går

 

Vi åkte upp på Griba möbler, chefen och jag. Det är ju rätt så stort där och en del att se på. Synd bara att dom tjorvat till det med bussarna så numer kan man ju inte åka direkt från Ålidhem och ut mot Umedalen, utan det ska bytas buss nere på stan.
Visst går det bra att åka med rullstol, men det är lite bökigt när man ska in. Använd rampen, tyckte busschauffören då vi steg på bussen på vasaplan, det är lättare då. Jovisst sa jag, men det här går fortare. Dessutom tror jag inte dom har testat att dra upp en rullstol när dom uppfann dessa ramper.
Det blir nämligen en grop i golvet (som en tröskel) då man tagit upp rampen från golvet. När du sedan ska in med rullstolen ska den vridas om så man backar den in och uppåt mot ingången på bussen och se, då har man helt plötsligt den där skarven mitt i vägen, en av gångerna då vi använde rampen blev det ju tvärnit då man kom dit upp. Nja, då föredrar jag att få slippa använda den… tyvärr.
Efter jobbet åkte jag upp och bytte musen, det gick bra, han kände med en gång att den inte var som den skulle, han fick den till att funka men sa att det förmodligen skulle haka upp sig igen, så det var lika bra att ge mig en ny.
Jag ska få främmande/bekantingar på besök nu på förmiddagen, trevligt, och sedan kanske man drar iväg till en Bo-Lage, vi ska ha matgäster till helgen och jag såg att dom lanserade årets julöl i måndags, ska se om jag kan få tag i det. Kan ju smaka bra till maten… kanske. Det är av märket piston head.
Ska nog också kontakta Umeå glas, jag var dit för några veckor sedan och beställde 6 rutor, vi ska glasa in sidorna på bron, så slipper vi få in en massa snö framför dörren. Och jag tycker att dom borde komma snart.
Återkommer senare med ordlös onsdag, önskar er alla en trevlig dag!
Etiketter: , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Per

  Kul att se att fler än jag säger Griba möbler trots att det namnet förvann väl för minst 10 – 15 år sen tror jag(fast jag bor granne har jag glömt) Det hette ju Mio dom sista 10- 15 åren. Vi kör med Griba,då vet alla,eller?

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Per (2011-11-16 21:56)
  Om man söker på Griba, så kommer dom fram, men då står det Mio, fast på huset står det faktiskt… hör och häpna, EM, så jag vetitusan, vad dom heter, egentligen. Men Griba tror jag många vet vad det är, kanske inte den yngre generatioenen, men ändock. Jag propsar ju på att säga Obs, Domus etc också… är man tjurig så är man 🙂

 3. Per

  Ha,ha, jag trodde du visste att dom heter EM nu för tiden. Tror att det bytte namn för en 4 år sen.Det är ju ägarna till Gothnells i Vännäsby som köpte lokalerna,dom la ner i Vännäsby och det ser ut som om folk inte gör annat än köper möbler! Lite värdelöst vetande,men håll till godo. PS. jag säger alltid Rimi på teg oxå. DS

 4. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Per (2011-11-17 17:32)
  Nähä du, det visste jag inte. Jag vet däremot att dom varit i Vännäsby. Jag trodde hellre att dom kamperade ihop med Mio möbler, på nåt sätt, för det är vad som kommer upp dom man googlar på Griba. Nåja, nu vet vi ju hur det ligger till 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.