Sluta plåga dig själv!

 

Det blev lite prat igår om detta med att blogga, och alla dom som nu har något emot det, eller rättare sagt dom som inte begriper varför man gör det och tycker att man hänger ut sig själv.
Då tänker jag först, har du verkligen sånt agg till bloggar, varför läser man då? För det borde man väl ha gjort om man nu har den åsikten, annars kan man ju inte veta vad det är man har emot, eller hur? Och tycker man nu att det är så hemskt, jamen hallå, sluta stoppa fingret i ögat och plåga dig själv, om du tycker att det gör ont, det skulle då jag göra.
Jag har ibland stött på bloggar som jag inte gillar överhuvudtaget, och vet ni vad, då ids jag inte slösa energi på dom. Varför jag läser vissa bloggar handlar helt enkelt om att jag tycker om det dom skriver om. Dom allra flesta hänger inte heller ut andra människor utan man får lov att vara lite försiktig med vad man skriver, och det tycker jag att jag är… faktiskt.
Anledningen till varför jag skriver, är egentligen för att jag tycker det är så jäkla roligt, jag tänker också på våra barn och barnbarn, för finns detta kvar så kan det vara roligt för dom, att en dag läsa. Jag hade ju tyckt att det varit jätteroligt om min farmor eller mormor, hade skrivit ner saker dom varit med om, nu får man försöka komma ihåg vad dom berättat och det är inte så lätt, alla gånger.
Att man sedan lägger ut sin text till allmän beskådan, är ju en av sakerna som är roligt, man får ju ibland respons på det man skrivit om, och man kan dessutom föra en typ av dialog, sinsemellan. En person skriver en sak och *tjopp* så dök det upp ett gammalt minne som man glömt bort men nu kommer ihåg med ett leende. Och man fick helt plötsligt något nytt att skriva om.
Nå, nog om detta, man gör som man vill och det hoppas jag väl att alla vet.
Igår gjorde vi verkligen ingenting. Jo, jag diskade en hel del, men sen gick vi nog bara runt och polimasade. Såg all den vita snön som föll och som för många, var så efterlängtad, men ha, oj så vitt och fint det blev. Eller hur det nu var. Vill man ha snö och jul känsla får man väl köpa sån där spraysnö att spraya på fönstren, då kan man sitta inne, titta på den vita frosten och hurvas lite, hehe…
Jag jobbar eftermiddag idag så jag ska ordna middag till Nicco och Åke och givetvis till mig själv, sen vet jag inte vad jag ska göra. Är i alla fall ledig imorgon och på onsdag, och det är bra, imorgon har jag bjudit hit bastugänget på fika. Önskar er alla en fin måndag!
Etiketter: , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Lisbet Olofsson

  Det är ju skillnad på att vara personlig och privat också. Jag har faktist inte stött på någon som klagat på bloggandet eftersom jag skriver en massa i vanliga fall så klarar jag mig.

  Sedan att jag försöker hålla glimt i ögat också när jag skriver så det blir lätt oreda i det jag skriver. Vissa gillar att blogga, andra klippa gräsmattan och andra något annat. Allt handlar om intressen och man ska vara försiktig…att klanka ned på folks intressen.

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Lisbet Olofsson (2011-11-21 07:43)
  Jag har inte heller stött på någon som sagt det direkt till mig, men visst finns det dom som inte gillar bloggandet. Precis som jag inte gillar vissa andra saker. Jag försöker nog också skriva lättsamt och får man till något roligt är det ju bara kul. Näpp, som sagt, luften är fri och man gör som man vill 🙂

 3. Marja Granqvist

  Det var länge sedan jag hörde order ’polimasa’:)
  Folk i min ålder tycker ju att det är konstigt att jag bloggar. De tror att jag skriver typ: ’jag steg upp… sen duschade… tog på mig min gula klänning…’ Då brukar jag fråga vilka bloggar de läser och det visar sig oftast att de knappast vet vad en blogg är. Så då ger jag dem min bloggadress och ber dem återkomma. På så sätt har jag faktiskt fått några trogna läsare.:)
  Kram

 4. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Marja Granqvist (2011-11-21 19:16)
  Jag tror at det är många som i sin tur tror, att man inte gör annat än sitter och bevakar datorn, när man bloggar eller som du säger, dom tror att man skriver om sina toabesök och sånt 🙂 Nåja, detta var vad som diskuterades, det var inte min blogg, specifikt, som det handlade om, utan bloggar i allmänhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.