Förvirrande…ja

 

Det ramlade in ett kuvert i förrgår, innehållandes denna information:
Mja, den är väl ganska ok, det står lite om dom olika smittorna man kan åka på och att man inte alltid blir hjälpt av att äta penicillin, att intaget av den inte gör så att man blir friskare fortare, och att vi här i Västerbotten är ganska besparade för dessa resistenta bakterier som kommer av överanvändande av penicillin, men…
Har man då till exempel halsfluss så kan läkare med enkla medel se om det krävs penicillin och skriver då ut det. Ja???
Jag undrar varför jag får detta häfte, jag har då aldrig kunnat gå och plocka ut receptbelagda mediciner utan att först ha fått det utskrivet, det är väl i så fall läkarna som ska läsa detta.
Jag har visserligen aldrig propsat på att få det utskrivet även om dom inte hittat nåt, menar dom då att det brukar funka om man bara tjatar?
Njae, det enda jag kan tänka mig är att det är för att informera dom som kanske går på som ånglok och tror sig kunna kräva medicinsk behandling fast det egentligen inte skulle hjälpa.
Det lustiga nu är att Nicco fick urinvägsinfektion för drygt en vecka sedan. Hon gick på vårdcentralen, lämnade prov, fick träffa läkare som sa att det var just det vi misstänkte, skrev ut penicillin som hon nu knaprat färdigt och allt blev bra, men nu ni, i går damp det ner ett brev från provtagningen att dom inte hittat något konstigt… är detta konstigt då, eller vad?
Och det sedvanliga skrivna i brevet: hör av er om besvären inte gått tillbaka. Jag får väl ringa dit på måndag och fråga vad dom menar egentligen.
Jag fick Enya att fastna på ett tomteluvekort igår, sedan hoppade hon ner från mitt knä, luvan föll av och hon gömde sig bakom dörren. Hahaa… sedan hoppade hon fram, gjorde en tjurrusning mot luvan, tog den mellan framtassarna och kastade upp den i luften, sedan lade hon sig på den. Det hjälpte inte att jag informerade om att det inte var möss som låg där, utan en mössa 🙂
 
 
Ikväll är vi bortbjudna på glögg hos familjen Jonsson, som flyttat in på dragonfältet, trevligt, så får vi se hur dom har det. Rätt så nära härifrån är det ju också, så vi kan använda våra apostlahästar. Önskar er alla en fin dag!
 
Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Per

  Tycker att det är förvirrande info från sjukvården ofta, olika budskap från VC och Lassa. Bra att hon vart bra där nere,värre för killar som kan få penis i lin, äh,den va dålig. Hälsa n Åke.

 2. Marja Granqvist

  Det är väldigt många som inte vet att penicillin inte biter på virus, utan går till doktorn så fort de blir förkylda och tror att de MÅSTE få penicillin. Jag tror att en sådan information kan vara bra och den skickas ju till alla hushåll, även till dem som känner till fakta.
  Ang. urinvägsinfektionen, så ser de genast på urinprovet om det är en tillväxt av vita blodkroppar… sedan skickar de provet för odling för att se tillväxt av bakterier. Är det inte det, är det en ’mild’ infektion som borde vara läkt med den första medicinkuren. Jag tror nog inte att Nicco åt medicinerna i onödan.
  Ha en bra helg. Kram

 3. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Marja Granqvist (2011-12-17 13:44)
  Ja nåt måste dom ju haft i åtanke då dom skickade ut detta, du vet ju hur jag fungerar 🙂 det ska ifrågasättas och gås igenom. Varför kunde dom till exempel inte skriva i brevet, att hon förmodligen haft en mild infektion om det nu är så, så behöver man inte fundera, jaja, dom är som dom vart… även jag 🙂 Ha det gott!

 4. Lisbet Olofsson

  Jag är resistent och kan bara äta en sort. Var ett öronbarn som liten och har haft upprepade urinvägsinfektioner i flera år.
  Jus urinvägsinfektion kräver pencillin för att det inte ska gå upp i njurarna – jag har frågat om jag kanläka ut det själv.

 5. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Lisbet Olofsson (2011-12-18 09:46)
  Usch vad jobbigt, det jag inte fattar var detta att provet inte påvisade något och hur kunde då läkaren säga att det var urinvägsinfektion, hm…eller visar provet fel? jaja, nu är det i alla fall bra och penicillinet verkade ju hjälpa så det var nog tur att hon fick det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten