Pastamaskin eller mangel?

 

Nu har vi avklarat en riktig söndags frukost… god men inte så nyttig, varm oboý och mackor. Någonting som är standard på frukostbordet här hemma är räkost, jag föredrar annat men Åke och Nicco ska ha räkost. Och det vet ju alla vilka problem det kan vara att få ut det där sista.
Man manglar tuben med en sked och ibland får man ta i så man tror att tummen ska börja blöda, men man ger sig inte, andra gånger spricker tuben ute i kanten och man får ett ofrivilligt läckage i ytterkanten.
Jag föreslog att vi kanske skulle investera i en pastamaskin… jojomensan, där skulle man väl kunna mangla en räkosttub, eller hey, varför inte bära upp den där elektriska mangeln som vi faktiskt har, nere i källaren, och sedan ha den fastmonterad på arbetsbänken. Det skulle allt se ut det.
Jag förstår ändå inte, varför ingen kommit på en bättre typ av tub, en som man får ut allt ifrån, utan slöseri och hårt arbete. Samma sak är det ju med dom där jädrans ketchup och senapsflaskorna. Om jag känner för att vara riktigt seriös och sparsam, så brukar jag hälla vatten i ketchup flaskan då det är så där lite kvar, skaka om och använda det till matlagningen.
Senapsflaskorna brukar jag ibland samla på hög och sedan skära upp med en kniv och skrapa ner innehållet i ett glas, man kan få ut häpnadsväckande mycket senap, om man gör på det viset, egentligen inte i snåla, men för att man vill ha det man betalat för. Det är retfullt att kasta bort en flaska där man känner på tyngden att den inte är tom.
Idag blir det kanske årets premiärtur med Camaron, vi har ju den påställd och körklar så varför inte, bara för att vi kan 🙂
Imorgon är det bastukväll och då ska jag höra med Kerstin om vi ska återuppta våra promenader, åtminstone en 3 gånger i veckan, till att börja med. Får höra om hon är sugen, jag tänker då ta mig i hampan och sätta igång, nu har man slöat till ordentligt och nu är jag less på det… eller på mig själv. Önskar er alla en fin söndag!
Etiketter: , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Mormor

  Det finnes en dings (i alle fall her i Norge) som man skyver inn på tuben når den er litt brukt og så trykkr man ut resten på det viset. Jeg har en, men husker ikke hvor jeg kjøpte den.
  God søndag 🙂

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Mormor (2012-03-18 12:10)
  Det finns en manick som man sätter på längst ut på tuben och vrider den inåt, vartefter man klämmer på tuben, men jag vet inte om dom finns att köpas längre, och den där sista snutten, i metall pipen, den får man ju aldrig ut 🙂

 3. Gunn Johansson

  Varför köper du inte på ask istället?Det gör jag (min älskade baconost)då slipper man bli för——

 4. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Gunn Johansson (2012-03-18 13:28)
  Jo jag vet… det kan vara smartare men nu tycker både Nicco och Åke (majoriteten i detta fall) att den på tub är godast, fråga mig inte varför, det är ju samma märke, men så är det 🙂

 5. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Marja Granqvist (2012-03-18 17:35)
  Mjuka flaskor kan man ju göra så på, som du skriver, skulle ju funka på tandkrämstuben också, om man doppar tandborsten ner i det sista, men som sagt, med dom andra hårda skarpa tuberna är det värre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten