Vilken tur att man är ledig

Inte trodde jag då att jag skulle kliva upp 6… en lördagsmorgon, där går ju gränsen till galenskap. Men vad gör man då man tror man håller på att kvävas och ena ögat har beckat igen så man skulle kunna trott att någon varit framme med superlim? Jo, man kliver upp och ser glad ut och tänker att det är då en jäkla tur att man inte jobbar idag.

Och med tanke på min förkylning så kommer jag att tänka på Theresé, hm… hur kan det komma sig eller är det för att hon säkert var en av smittokällorna till mina besvär, nå, vi pratade om barn och deras uttal på vissa saker, då dom var här i påskas och hon kom själv ihåg en liten incident då hon var runt 4-5 år.
Vi var uppe i stugan och min lillasyster Emma, som nu är 1 år yngre än Theresé, var också där. Dom umgicks ju en hel del och vid detta tillfälle hade något hänt som gjort Theresé tvärilsk. Själv satt jag därute vid grillen då Theresé kom dundrande, hon vänder sig om mot Emma som står på trappen uppe vid lon, och fräser högt: OCH JAG HETER INTE THEVESÉ…JAG HETER THELESÉ!!!
Hahaa… ja, så kan det låta. Och då vet jag att jag en gång läste i Hemmets Journal om en liknande händelse på ett dagis. Dom pratar om djur och räv var ett av samtalsämnena, en pojke börjar skratta åt en annan pojke och säger: Men det heter ju inte läv… det heter jäv!
När jag kom hem igår kväll så låg det en stor hund ute på gården, jag noterade snabbt att det var Tova och gissade därmed att åtminstone Brälla skulle vara hemma hos oss. Och min gissning var rätt, Brälla och Lena hade vägarna förbi då dom var ute med Tova så dom tittade in.
Och jag kikade i mitt bloggarkiv för ifjol, och där går det att läsa att vi, den 9/4 grillade entrecote här ute och Brälla, Lena och Hanna hjälpte till att äta upp den. Så vi hade aningens mindre snö då, än idag. Men snart så är den borta i vilket fall som helst. Önskar er alla en fin lördag!
 
Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Hasse

  Snygg o intressant sida. Delar flera av dina intressen. Kreativitet är ett måste för att känna sig levande. NSF? Alltid redo! Ottsjö 1983 glömmer jag aldrig. Sköt om dig och hör gärna av dig. Du är snygg i mörkt hår. Sist jag såg dig (i Karlstad) var du blond. Just nu ligger jag i sovsäck vid poolen o tittar på stjärnorna o lyssnar på Andra Bocelli. Varma hälsningar//H

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Jag undrar jag, om jag är den du tror? Blond var jag i början på 80-talet 🙂 Nåväl, kul att du gillar min blogg, här kan vi inte ligga under bar himmel, det har spöregnat i natt, men vi tappar aldrig hoppet. Ha det fint!

 2. Hans

  Tja, Ottsjö var fel. Det jag inte glömmer är Asa-lägret. Är du Maria Räv som träffade mig i Asa och som av en ren tillfällighet stötte på mig i Karlstad i början på 90-talet?

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Nej, ingen Räv 🙂 Jag är född Hällsten, så det är någon annan du tänker på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.