Hur långt kan du tänka?

Det var en trevlig lunch igår, på Invito, tyvärr var maten inte lika trevlig… inte något som föll mig i smaken i vart fall. Då allt, förutom tre saker handlade om fisk och fisk är för mig ingen mat, så hade jag tre val, köttfärslimpa, som jag inte var sugen på, spenatsoppa… huvva, eller kikärtsbiffar.

Jag skickade en tanke till Minnalainen blogg.vk.se/Minnalainen och hennes vegetariska blogginlägg och valde det sista alternativet. Nå, nu har jag testat det också och då behöver jag inte göra om det en gång till 🙂
Jag hann också vara in på guldsmedjan där jag lämnade in ett Bismarck armband med 6 berlocker, berlockerna hade lossnat, och låsningen på armbandet uttjänt, så nu ska det lagas. Min pappa gav det till mamma då hon fyllde 18 år, sedan fick jag det av henne då jag fyllde 30. Nu har det legat i presentasken i flera år i väntan på lagningen och nu blev det av.
När jag hämtar det ska jag fråga om dom kan fylla på gravyren som sitter på utsidan av min vigselring, den ser man snart inte längre, men jag kan ana hur den sett ut en gång i tiden. Kanske inte är så konstigt egentligen, om man tittar på datumet inne i ringen, någon gifte sig 24/6-1812, och det är ju snart 200 år sedan. En välanvänd ring, med andra ord.
Vi surrade en stund igår kväll, jag och Nicco, och jag sa någonting om att den personen tänker inte längre än vad näsan räcker. När jag sagt det så poppade det upp en bild i huvudet på en person med mycket lång näsa, och säger man en sån sak, att en människa inte tänker längre än näsan, med andra ord är rätt så osmart, så är det ju en jättebra fördel om man har lång näsa, ett tecken på att man kan tänka, alltså 🙂
Och med dom orden lämnar jag er åt era öden, och önskar er alla en fin fredag, och fredag som för vår del betyder pubafton ikväll med gamla föreningen.
Etiketter: , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Maria Skiddi

  =)

  Jag brukar säga ”pekinespolitik” å´det är ju ganska tydligt vad som avses i förmågan till långsiktigt tänk då…

  Jag gör smothise med bl.a ruccola,avokados,lime å citron-då vet jag att jag får i mig grönska som är nyttigt. Det är bengligt att hacka å hålla på. Att bara köra runt i mixer å vätska upp till lagom drickskonsistens är smidigt!

  Trevlig helg!

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Maria Skiddi (2012-04-20 09:45)
  Hahaa… ja den var bra, det vet man ju hur lång nos en pekines har 🙂 Receptet ska sparas, och testas då andan faller på. Önskar även dig en trevlig helg!

 3. Marja Granqvist

  Oj då… och jag som har en kort och trubbig näsa.:) Jag har alltid tänkt att uttrycket handlar om att man är inskränkt i sina åsikter… bara ser saker ur en synvinkel med näsans radie… kanske inte så mycket hur smart man är. Men det kanske blir samma sak i slutändan.
  Ha en bra dag. Kram

 4. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Marja Granqvist (2012-04-20 14:37)
  Hohoo… jag har inte heller speciellt lång näsa, så jag åker också dit så det bara dammar om det 🙂 Men jag tror väl egentligen INTE att längden hade så mycket med tänket att göra, men knepigt är ju uttrycket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.