Det brann… i grillen

 

Vi fixade en egen liten majbrasa igår kväll… i grillen. Mjodå, först gick vi till Statoil, dom brukar ju sälja såna där säckar med björkved, ibland, men inte nu förstås, så vi gick hem igen med oförrättat ärende, men här hemma, finns det som vanligt andra resurser.
Nere i källaren hittade Åke en överlevnadseld, ett paket gjord utan spikar och andra saker, allt är brännbart och meningen är att man efter att ha tuttat på den ska kunna steka sig en korv i stekpanna eller koka sig en panna kaffe, vi slängde den i grillen och tuttade på, och den brann både länge och mycket. Grillkol hälldes också på och efter någon timme hade vi en perfekt grillglöd.
Då plockade vi fram grillkorven, bröden, och Jokkmokks korv, det gick inte av för hackor. Sedan kom Nicco, Rickard och två andra kompisar hit och dom var också sugna på att grilla så vi fick tända upp igen för en andra omgång. Det var riktigt skönt, här i vrån, inte alls kallt som man kunde tro.
Idag vet jag inte vad det blir… tvättning av staketet, eller påbörja byggandet av den nya altanen, eller vad man ska kalla det. Vi ska göra sittplatsen här utanför, dubbelt så stor, så vi får lite mindre gräsmatta att klippa 🙂
Det är mycket nu… men det kan alltid bli mer. Jag funderade också på om det finns en typ av stupränna som man kan bygga ihop till en cirkel, då kunde jag bygga en liten vallgrav runt fågelbadet, och skydda smultronen från… typ råttor, med en liten vallgrav, moahaha… eller hur det nu var.
Önskar er alla en fin 1:a maj!
 
Etiketter: , , , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Marja Granqvist

  Du fixar och donar så fint hos er. Kattkrukan blev ju jättefin på stubben och jag gillar draken skarpt.
  Ni verkade ha en mysig valborg. Hoppas resten av veckan blir bra. Kram

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Marja Granqvist (2012-05-01 22:44)
  Stubben kommer nog at försvinna… så småningom, men än så länge är den ju här 🙂 Tack Marja, veckan kommer nog att susa till så var den över, och den blir nog hur bra som helst.

 3. Theresé Hällsten

  Gräv då för din egen skull(!) inte ner något som du kan snubbla över…! Fastnar inte gräsklipparen där så kan jag slå vad om en daimstrut att du kommer stå på näsan i fågelbadet när du ska plocka smultron och du grävt en vallgrav…! Och vill du att smultronen ska klara sig så får du sätta dem på en meters höjd för annars kommer Sally att äta upp dem…!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.