Ingen höjer på ögonbrynen längre

 

Jag hämtade ut mitt guldarmband igår, som dom skulle fixa lås samt sätta fast alla småsaker på, det såg alldeles nytt ut, ny putsat och blankt. Jag kommer ihåg då jag var liten, vad fascinerad jag var av just dom där småsakerna, kunde sitta och pilla på dom i evigheter, helt uppslukad av att det kunde finnas så små grejer.
 
Likadant var det väl med porslinsfigurer och såna saker, fick man en sån i hyllan då var man jätterädd om dom, idag är det en dussinvara som man kan köpa för 10:- på ÖoB, inget märkvärdigt alls, även fast själva figurer är lika små och i många fall jättefina, men dom betyder inte någonting längre. Lite tråkigt, faktiskt.
 
Nånting som INTE kostar 10:- är bensinen, och som Åke sa häromdagen, nu har man som vant sig vid att det ska kosta så här mycket, man reflekterar inte över det, även fast jag sa till mackföreståndaren då jag tankade sist, att man kunde tro att jag hade den största bensintanken i stan, med tanke på vad det kostar.
 
770:- betalade jag för att tanka upp Capricen, för första gången… det var mycket pengar det, och till och med killen som jobbade på macken kollade ut genom fönstret för att se vad jag tankat för as, idag går det lös på 11-1200:- att fylla upp Jeepen, och ingen höjer ens ögonbrynen, skrämmande.
 
Ser ut att bli lovande väder idag… men nej, jag ska inte säga mer, vi får allt se med egna ögon och känna efter vart vindarna vänder, sist jag nämnde vädret så stormade det ju i två dagar 🙂 Önskar er alla en fin tisdag!
Etiketter: , , , ,

6 kommentarer

  1. Mormor

    Var det slik du mente 🙂
    I så fall, FERDIG 🙂
    Fyttikattarakkern så dyrt det er å tanke opp. Må snart ta opp banklån. Usj.
    Ha en flott kveld. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.