Två trägubbar

 

Ännu en solig dag i stugan men… ingen kan skryta över någon värme precis. Inte då man går in strax efter tio på kvällen för man håller på att få frossa även fast man sitter med långbyxor, tröja, jacka och skor, och framför en eld.
Vi lånade Johan och Emmas bil igår och åkte in till Malå för att fylla på matförrådet lite… och ja, vi passade också på att ta en kopp kaffe på Dungers och en hembake dammsugare/filmrulle. Vi satt därute på altanen och plötsligt kom två människor som var bekanta, det var lillbrorsan Lars och hans fru, Svetlana. Dom letade efter blomaffären.
Jamen det är ju gamla Karlssons sa jag och pekade. Kan man gå dit, frågade Lars. Vi skrattade och sa att i Malå kan du väl gå till allting, så stort är det ju inte. Apropå Karlssons, så först och främst kom Lars inte ihåg att den affären hade funnits, det var en vanlig matvarubutik, och tänk att det faktiskt funnits tre mataffärer här… i lilla Malå, Ica, Konsum och Karlssons. Nu var det nog över tjugo år sedan som den affären försvann men ändå.
Mamma och pappa kom hit efter nio igår kväll och jag hade kokat den stora pannan full med kaffe, och det räckte laget runt till allihop som kom. Vi satt och surrade en stund, mamma berättade om två fina trägubbar dom hade sett efter vägen. –Titta, sa hon fascinerat åt pappa och pekade på gubbarna, och plötsligt rörde dom på sig och tittade tillbaka med plirande, frågande ögon. Dom undrade väl vad hon pekade på, vilken tur, sa jag, att ni då satt i bilen och inte stannade av precis framför dom 🙂
Idag är det i alla fall dags att packa ihop och åka hem och det är inte utan att man längtar efter att få sova i sin egen säng, om än bara för två nätter. Sen behöver säkert gräsmattan tuktas och kläder ska tvättas, bussen får röjas lite och sedan är vi klara för vidare färd nedåt i landet.
Nu ska jag leta upp termosen och gå och göra Åke sällskap på altanen, med sjöutsikten. Ha det gott, allihop!
Etiketter: , , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten