Vari ligger skillnaden?

 

Såg på eller snarare tvärlyssnade på nyheterna igår kväll där det deklarerades att Pussy Riots tjejerna fick två års fängelse, för deras uppvisning. Ja, jag kan inte annat än tycka att det är alldeles för hårt straff med tanke på deras lilla dans, men det var inte det jag skulle komma till utan…
Där står då en kille och säger att dom måste protestera mot denna dom, för det handlar ju om unga tjejer…
Hm, hade det verkligen varit annorlunda om det hade varit några damer i 80 årsåldern, som gjort samma sak, eller killar, hade dom då fått hårdare straff? Är inte alla, lika värda i det här fallet?
Ponera att det är någon som ”bara” har ett barn, barnet blir sjukt och dör, då säger väldigt många, men så synd, och dom som bara hade ett barn. Det tolkas ju lätt som om det hade varit bättre om dom haft fler, men frågar du en som har två barn och förlorar ett av dom, så är nog förlusten lika stor.
Ja jag vet… det är som man säger, men man menar det kanske inte så där bokstavligt, det var bara en tanke som dök upp då jag såg det där. Och samma tanke poppade upp då den där Susan Boyle dök upp i Englands programserie, Idol. Hon sjunger fantastiskt bra, men nu var det precis som om detta skulle vara en omöjlighet, tack vare hennes udda utseende och klädesval.
Folk lyssnade, tittade och grät, men hade alltså inte reagerat på samma sätt om det hade varit en 25 årig barbiedocka som stått därframme. Jag kommer ju ihåg hysterin och mejlen som gick ut med klipp från hennes uppträdande, du måste se och höra det här!!! Ja, jag gjorde det, men jag sa också att jag blev fruktansvärt störd av att ingen hade trott att hon kunde sjunga. Mm, lite sjukt är det nog ändå, om man tänker efter.
Önskar er alla en fin lördag!
Etiketter: , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Men gud vad du tänker, Maria. Du kommer aldrig att bli senil, så mycket som du tränar din hjärna.:)
    Jag reagerade inte alls på det där att de sa att det var unga tjejer… men det är sant att de hade nog inte reagerat om det varit gamla damer… eller unga killar. Vi är nog mer fördomsfulla än vi vill medge.
    Jag minns när Susan Boyle kom in på scenen och skulle sjunga. Publiken buade och domarna skrattade åt henne bara för att hon såg ut som hon gjorde och skulle sjunga en svår sång. Men tji fick de!
    Ha en skön helg! Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.