Lyxfika???

Nicco bredde sig en husmans igår, med ost på och en kopp varmchoklad till, när hon gjorde det kom hon på att hennes kille, Rickard, sagt att en lyxfika…. det är en husmans det.

Hm… njaeee, sa jag, jag är inte böjd att hålla med, husmans, tsss, det åt man ju förut eftersom man inte hade något annat val, idag däremot, finns ju en uppsjö av olika typer av hårdbröd.

Med frön, havregryn, hårt, mellanhårt, frasigt, knasigt, kantigt, runt, tjockt eller tunt.

MIn pappa älskade husmans, och det stod nog dagligen dags, på hans matintagslista, samma sak med Åke… jag fattar det inte, ok, jag åt husmans i 20 år, men sen vart jag less, och idag säger jag never, finns det inget annat att välja på så är jag hellre utan.

Men visst är det konstigt det där med vanor och hur man plötsligt en dag kan bryta, för att aldrig mer återvända. Min chef har varje dag, till frukost, tagit exakt samma sak på sin frukostmacka…varenda dag, i över två års tid, fattar ni, och helt plötsligt i måndags, skulle hon ha ett annat pålägg.

Jag tvärbromsade i mina rörelser och var tvungen att vända mig mot henne och fråga vad hon sagt, och ja, jag hade hört rätt, hon skulle ha något annat, men herreminje, sa jag, vad har hänt??? Nä, det hade inte hänt nåt speciellt, och jag vet inte jag, det kanske var en engångsföretelse, för imorse var vi tillbaka till det gamla vanliga igen 🙂

Etiketter: , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Tina

  Haha, det var skoj läsning!
  Kanske chefen din ville testa en sol- & badsemester-frukost av Medelhavskaraktär? Inför resan 🙂
  Blev det en Kiwi, kanske 😉

  Kiwi är förresten gott att skiva på en hårdbröd med messmör på, och sen kiwi på det.
  Pröva det, vet ja!!

  I morrn bitti får du kaffe, och sen tror jag det blir omelett till frukost, med lite gotta i! På Teg, alltså! 🙂

  Du behöver inte ringa innan du kommer, men messa gärna om du inte kan komma!

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Tina (2013-01-09 15:09)
  Är inte jätte förtjust i Kiwi, men har hört, från säkra källor att man ska gnida in kött, förslagsvis älgkött av segare slag, med en kiwi, för då möras det och blir fint.

  Jag blev ledig imorgon, sååå då beror det på vad du tycker, frukost klockan åtta, eller senare, eller strunta i den och ta svenska hem? För mig spelar det ingen roll, upp ur sängen ska jag, oavsett vad som blir.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.