Söndags rapport!

 

Tre timmar tog besöket på ålidhems hälsocentral, igår. Ur vissa synaspekter ett intressant väntande… eller intressant, kanske hellre häpnadsväckande. Där man får lyssna på 20 åringens samtal med hennes medföljande kompisar om hur dålig hon är i magen och hur spyan såg ut osv, och det räcker inte med att säga det och sedan gå vidare till nåt annat, nejdå… prova en timme, typ. Intresseklubben antecknar!
Eller dom där tre typerna som kom in och såg ut att äga hela vårdcentralen, som sprang in och ut i ett av rummen för att hämta vatten, tigga värktabletter, låna rullstolen och höll på. Man undrade ju vart man kommit.
Läkaren tvärfluktade i min hals, lyssnade på lungorna och tog en snabbsänka som var förhöjd. Sa att det satt sig på stämbanden (nähä, tror att till och med jag kunnat säga det), sa att jag skulle ta hostdämpande till natten och på en vecka skulle allt ha klingat av. Det enda positiva är i alla fall att du är smittfri, sa han. En vecka sa jag, jag trodde att det skulle klinga av för fem dagar sedan. Tack för det!
Jag gjorde som han ordinerat, och första gången jag vaknade blev jag sååå glad, klockan var ju 8:51, men insåg efter en nanosekund att jag sett fel, 8:an var en nolla, med andra ord hade jag sovit två timmar. Och sedan har jag fått vara upp med jämna mellanrum, det känns ju som om man ska kvävas.
Och inte nog med allt detta, jag har fått en muminbobba (läs finne) längst ut på näsvingen, och hur liten den än må vara så gör den jätteont varje gång man ska snyta sig. Nåja, det är ju som man brukar säga, alltid någon som har det värre, och när man väl börjar kännas bättre så uppskattar man ju att man är frisk i övrigt, vad är väl då, en liten förkylning att gnälla över… som en kuse i vår herres näsa.
Nu är nästan all jul borta. Åke hittade ju fler saker som skulle bort, kulorna i tallen därute, och jag tog den lysande tomten som hängde på bron, så nu är det fortfarande tomte skelettet kvar och gardinerna, men idag så…
Och med den lilla morgonrapporten lämnar jag er (tillfälligt) och hoppas ni får en fin söndag!
 
Etiketter: , , , , , , , ,

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.