Terapi… för några i alla fall

 

Mamma har tagit stickning som terapi (efter det som hände pappa), hon har stickat halsdukar så det bara sprutat om det, du måste ju ha gjort minst tre stycken sa Nicco en av kvällarna hon var här. TRE… nämen kanske 15 stycken och nu har hon gjort sockor, vantar, en tröja och på köpet, lurat Nicco att påbörja en halsduk, så jag var tvungen att köpa stickor och garn.
Nu stannade det inte vid det heller, och nu höll jag på skriva, att jag som gammal inbiten stickare, men det hade varit en stor lögn, eftersom jag bara stuckit en sak i mitt liv och det var ett par vantar, så kände jag helt plötsligt lusten att prova på, jag med.
Jag lade upp 30 maskor, stickade fem centimeter, sedan rev jag upp alltihop och stoppade in i skåpet, nej, nej och åter nej, sticka är inte för mig. Det överlåter jag med tacksamhet till andra.
Min morfar var en stickare han, han stickade sockor och tovade dom så dom skulle hålla värmen, han virkade fisknät och gjorde mjärdar, och han skulle också visa mig hur man virkar. Det gick jättebra, tyckte jag, jag gjorde ett långt band på säkert tre meter (det var bara upplägget) sedan visade jag upp mitt alster, och han rev upp alltihop och sa att det där kunde man inte använda till någonting. Hm… vad visste då han, jag hade ju tänkt använda det till tvistband och där sprack ju den planen.
Nåja, som sagt, jag klarar mig utan den talangen, och ingen har efterfrågat eller haft en önskan om att få något som jag skulle ha stickat eller virkat, så jag har inte ens behövt lära mig 🙂
Jag jobbar bara halvdag idag så det känns ok, tror jag hade gjort slut på mig själv om jag skulle ha tagit mina tio timmar. Sen jobbar jag också imorgon och på tisdag, så det räcker till i alla fall. Jag känner mig inte så mycket bättre än för en vecka sedan, nu har jag fått sår i gommen också, men men, det är ju som dom säger, det finns alltid någon som har det värre, och så är det ju definitivt, och jag vill absolut inte vara den som har det värst i världen.
Önskar er alla en fin söndag!
Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Gunn Johansson

  Hej Maria
  Kul att din mamma är så duktig på att sticka.Ett litet tips gå in på Velila:s stickblogg.Hon kanske blir som jag intresserad av att sticka på 1-mila halsduken.Har själv stickat ca.110 meter.Jättekul eftersom man vet att det går till behövande barn i Ryssland //Kram Gunn

 2. Tina

  Ja, där är vi likisar, Maria, här stickas inte heller någonting!

  Inte virkas det heller. Har försökt lära mig flera gånger, när barnen var i skolålder och jag följde dem till textilslöjden. Men icke.

 3. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Gunn Johansson (2013-01-20 12:01)
  Jag har faktiskt tipsat henne om halsduken… jag får nog gå in och läsa mer om den och vad det är man ska göra så jag får tala om det för henne igen, själv använder hon sig inte av nätet så hon kan inte kolla själv. Tack för tipset, Gunn!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.