Memorera detta, tack!

Fick en jättebra bild och beskrivning av Theresé, då det gäller rondellkörning, och jag ska villigt erkänna att jag inte riktigt körde så här tidigare, men sedan hon öppnat mina ögon, för x antal månader sedan har jag idkat detta heeela tiden, och det skulle ju funka utomordentligt bra, om alla gjorde likadant, eller hur? Mitt problem var, när, man ska byta fil då man ska ut ur rondellen, och här syns ju det, klart och tydligt. 

Det värsta är nu då den människan (som här får symbolisera den svarta linjen) inte bara har tänkt sig rakt fram utan ska göra en så kallad vänstersväng, precis som jag, och vi ligger jämnsides… då blir det problem, en av oss får gasa på om det inte är tvåfiligt en längre bit, då man svänger av.

Sen blir jag verkligen SKIT förbannad, på alla som genar i rondellen, hände senast igår, jag var den blå linjen, och jag hade en svart linje bredvid, vi kör ut samtidigt och den svarta (korkskallen) linjen, genar och vi är så nära att åka ihop, vad f-n, håll koll på sidorna också och ta dig ur tunnelseendet, annars ska du inte ha körkort.

Detta är tyvärr inte alls ovanligt, ett litet tips, kör du yttersväng, håll dig så långt ut i kanten som du kan, hela vägen, och samma sak för dom som kör inre svängen, håll in till rondell mitten, så långt du kan,

Over and out!

Etiketter: , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Tina

  I den där bilden av rondellen, när jag far in o håller höger hela tiden, och svänger sedan av höger på tredje utfarten, då kan det bli lite klurigt när de som
  ligger till vänster om mig, i samma ärende,
  helt plötsligt vill befinna sig där jag är,
  på höger sida, strax innan den valda utfarten.

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Tina (2013-02-01 20:01)
  Exakt, och det var det jag skrev, och att i ett sånt fall, skulle inget hända så länge folk inte lägger sig jämnsides med en annan bil, för det är då det kan gå galet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.