Mission completed!

 

Nu sitter man här och väntar på målaren, ja jag vet… egentligen skulle man ju inte göra det, för hur ofta på en skala kommer en hantverkare på den tid dom sagt? Men vad vet man, plötsligt så händer det, hm… nu kanske man skulle köpt sig en triss lott 🙂
Jag susade ju iväg till tandläkaren igår morse, och det blir ett återbesök där, ingen surprise, det visste jag redan, även om jag inte är någon tandläkare, sedan vidare upp till vårdskolan där vi efter 3 timmar fick varsitt diplom för genomförd kurs i Förflyttningskunskap – personlyftar.
Vi var 4 stycken från vår arbetsplats, 2 stycken från en annan men med samma arbetsgivare och 2 stycken representanter från ett annat assistansbolag. Vi betade inte bara igenom kursmaterialet utan hann även med att utbyta tankar, frågor och annat som kan skilja från en arbetsplats till en annan. Och vad arbetsgivarens åtaganden är, samt våra, som anställda. Kan tålas att upprepas några gånger, för det är absolut inte alltid dessa förordningar efterlevs.
Efter det gasade jag iväg till vårdcentralen och körde ett litet pass med ”gammbossen” som redan hunnit med att vara där två gånger på samma dag. Sedan bjöd hon på go´lunch hemma hos henne. Pratade om livets vedermödor och allt som kan vara och bli, sen hämtade jag mamma, och vi gjorde ett kort stopp på Ohlssons tyger där jag hittade det perfekta luddtyget som jag skulle ha till katternas elementvärmarplats.
Efter middagen skjutsade jag hem henne, och tillbaka i huset så sydde jag ihop luddtyget och se hur bra det blev:
Listerna däruppe blev målade andra varvet och saker skruvades bort och plockades undan. Så som sagt var… nu är det bara att målaren kommer, det är bara att sätta igång!
Jobbar eftermiddag idag så nu ska jag fixa middag till Åke och Nicco och se vad jag själv kan bjuda mig på. Önskar er alla en fin torsdag!
Etiketter: , , ,

4 kommentarer

 1. Tina

  Grattis till diplom!

  Men…heter det verkligen Förflyttning?

  Jag har fått lära mig att det heter överflyttning…från stol till säng…

  Förflyttning är för mig mer ett ord där jag ser grupper med t ex militärer som förflyttar sig, kanske i skogen, i grupp, åt olika håll…

  Jag förflyttar mig…

  Du överflyttar mig, medelst hjälpmedel…

  Ja, det kanske heter samma lika…

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Tina (2013-02-14 18:37)
  Hahaa… japp, det stod så på diplomet, förflyttning, men som du skriver, det borde ha hetat överflyttning, för det är ju det som det handlar om.

  Förflyttning… apropå ingenting, var ju ett passande namn till en flyttfirma ju… För – flyttning, mohahaa…

 3. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Marja Granqvist (2013-02-14 22:41)
  Tack Marja…den där kattplatsen är oftast upptagen, det är lite som först till kvarnen. En sån där pall, fick vi alla barnbarn, av min mormor, och jag var nog inte gammal då. Någon snickargubbe som gjort dom, antingen däruppe i Malå eller Koler, dit hon sedan flyttade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten