Nä jag vet inte…

 

Det blev lite dramatik igår då jag och chefen skulle upp på centrum och innan vi var framme så noterade vi ett antal brandbilar uppe vid skolan. Vilken tur att det är söndag, sa vi, så ingen går i skolan. Men det var visst barn där, dom hade innebandymatch och det var i gympasalen det brann.
Som tur var, så blev det ju ingen allvarligare incident, men såna här gånger är det svårt att låta bli att tänka… om, om det hade varit si, eller om det hade varit så. Vi är nog bara rätt och slätt konstruerade att få såna tankar, även om vi vet, att det inte hjälper.
Men, om man ser det från en annan synvinkel, så är det kanske en hjälp ändå, man bearbetar själva händelsen, man klurar på vad man själv skulle ha gjort, och tänk om, nästa gång det händer, eller om man någon gång i framtiden, råkar ut för samma sak så kanske man står sig mera rustad, än om man inte sett eller hört detta tidigare, mm, tål att tänkas på.
Och nu över till något helt annat. Det var under väderleksrapporten som Åke frågade om jag var duktig på län och städer (vi har ju bara varit ihop i snart 29 år, så frågan var säkert befogad, eller?), och det frågar du mig, sa jag, hallå, jag vet ju vart Malmö ligger, längst ner, och sedan ligger Göteborg, där borta, sa jag och svepte stort med hela armen, och Umeå, ligger mellan -3 grader och -4. Fast där rättade han mig snabbt och sa att Umeå låg där dom visade -4. Jaja, huvudsaken jag vet vart vi bor, eller hur, så jag hittar hem då jag varit på affären.
Jag fattar inte själv varför jag ska ha så dåligt lokalsinne, och nu snackar vi ju inte bara lokalt utan även globalt. Jag vet, vart Italien ligger, och det är enbart för att landet liknar en sko, och inget annat, och att ”fotbollen” är Sicilien, men det var också allt.
Jag vet inte hur hus ser ut efter vägen, men Åke vet snudd på, vilken lutning vägen har i förhållande till träden som står därefter… seriöst alltså, jamen du vet, brukar han säga, det där gröna huset som står efter kullen då man passerat raksträckan… och där var jag borta, jag vet förmodligen inte ens i vilken by eller samhälle han pratar om. Så då får han ta det från början.
Han är duktig på sånt så då kompenserar vi varandra på det, jag brukar vara rätt så bra på detaljer, inte då det gäller i det stora, utan i små små saker, som emblem någon haft på armen, åt vilket håll han eller hon har svängt sin lugg, om någon har glasögon, hur ögonbrynen ser ut, ja ni vet… sånt där som egentligen ingen annan människa bryr sig om, men det fastnar hos mig… knepigt.

Nåja, jag har levt och klarat mig i 45 år så jag tror mig nog kunna fortsätta lika lång tid utan att ha några större problem… OM, jag nu inte skulle få jobb som guide i Afrika, då ligger man nog risigt till 🙂

Önskar er alla en trevlig måndag!
Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Theresé Hällsten

  De sa på radion igår att man kan hålla reda på ungefär 150-200pers åt gången, i sin närhet. Vad de sysslar med, vart de bor, vad deras status är i nuläget och så.

  Ungefär 10x så många, runt 1200pers, klarar man av att komma ihåg namnet på, och små andra detaljer. De sa då att typ 1100 av dessa måste ju i dagsläget vara alla kändisar. Jag kommer ju aldrig ihåg en enda kändis, så jag måste ju hålla koll på typ alla andra jag träffat, men du, du måste ha fått något fel i översättningen, och att det i din kod står 15-20 pers och totalt 120…

  Lokalsinnet måste ju också vara felprogrammerat på något vis. Jag hittade ju nästan bättre i Budapest än taxichauffören, fast jag aldrig varit där innan. Sally verkar i alla fall ha fått lokalsinne. Hon hittade ut ifrån Carros jobb förra veckan, de tyckte jag var bra, för där hade du sett ut som en yr höna tror jag.
  Anders har heller inge lokalsinne, om man går någonstans.

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Theresé Hällsten (2013-02-25 08:13)
  Jag var ju duktig och letade reda på vart Budapest låg, fast då hade jag först lurat i både Åke och Nicco att det låg i typ…Lettland… fast dom trodde inte på mig, men själv var jag bensäker, till jag letade fram en karta. Nu vet jag att det ligger snett uppåt till höger, räknat från skaftet på Italien, hehe…

 3. Tina

  Det är så roligt att du är bensäker! Tills ngn överbevisar!:)
  Roligt läsa Therese ’s kommentar!
  Ursäkta skakig text, är på buss Inlandsvägen mot Östersund!
  Nu har jag uppdaterat mig o läst dina 4 senaste bloggar el säger man blogginlägg..
  Tack för läsning!

 4. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Tina (2013-02-25 11:12)
  Hahaa… ja du är ursäktad, jag kunde läsa din kommentar trots skakningarna. Jag är ofta bensäker jag… men så börjar det svikta då man får in annan information 🙂 Ha det så gott i Östersund och ät en pizza för mig med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.