Stopp och belägg

 

Blev uppringd för några veckor sedan, av Länsförsäkringar, vi har nämligen villaförsäkringen hos dom och dom vill gärna att vi flyttar över våra bilar dit också. Ok, det är väl aldrig fel att kolla upp, vad skillnaden kan bli.
Dom skulle ha 900:- mer, än vad vi har idag, på Mazdan och Jeepen, så, sa jag, om du inte kan erbjuda nåt bättre än det där, så får det ju vara, och så bestämdes det, dom hade inget bättre.
Så damp villaförsäkringen ner i förra veckan, och den går på… typ, 2150:-, några dagar senare kommer försäkringsbeskedet, och hör och häpna, dagen efter det, kommer en ny faktura, utställd på grund av ändring i försäkringen där det framgår att vi bytt, från bas till mellan försäkring, och nu ska dom ha 2550:-.
Stopp och belägg, säger jag, vi har inte bett om att uppdatera försäkringen, och varför ska jag nu, behöva ringa dit och fråga dom vad dom gjort för fel. Hur kan dom ändra försäkringen utan att vi ens tagit kontakt med dom??? Undrar vad som nu händer om jag bara betalar den första fakturan vi fick, hm…
Igår var Tina hit på en kaffe, och kollade in Winstone. Nicco som från början var orolig över att han var så mammig och lugn, kan nu ändra sitt uttalande, han är som en liten vilde… ja, han heter ju Winstone Warrior, så man kanske skulle kalla honom för krigaren istället.
Katterna tittar på honom med tillförsikt, det går bra så länge han inte skäller på dom, eller gör utfall i hopp om att han ska lyckas dra upp fjädern på dom. Men hittills chillar dom och undrar nog mest vad vi dragit in.
Jag spillde upp vatten till honom igår kväll, då han var härnere, pang, så kom två stora katter inrusande i köket, och jag lovar, dom där katterna har ALDRIG kommit då jag skruvat på vattenkranen. Dom tittade avundsjukt på när han drack vattnet, och försökte komma närmare och närmare och till slut hade Enya lagt beslag på skålen.
Sen hade vi kaffebesök också, Ingegerd och ”Kul-Janne” kom och joinade oss på en kvällsfika. Nu ska jag släppa ut Winstone så han hinner pinka innan vi ska iväg på jobbet, sedan är det upp till Nicco att fixa resten av dagen med hunden. Önskar er alla en fin torsdag!
Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Marja Granqvist

  De har tydligen också bytt system för sina försäkringar. Kolla vad som ingår i Bas och Mellan innan du ringer. Folksam gjorde samma sak i somras och placerade mig i Bas och då gick jag miste om ’allriskförsäkringen’ och fick ingenting för mina glasögon då de gick sönder. Efter det bytte jag till Mellan, som hade motsvarande villkor som jag haft innan. De byter system och ändrar på villkoren… jag var jättesur på Folksam då.
  Kram

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Marja Granqvist (2013-03-07 14:51)
  Man får ju mer om man tar en mellan försäkring, vad som retar mig är att dom ändrar på eget bevåg, utan att vi ens ringt till dom, och det är dåligt. Trodde i min enfald att dom nu, skulle höra av sig här, så jag skulle slippa ringa till dom, men ack vad jag bedrog mig. Brukar ju hjälpa då man skriver företagets namn under etiketter, och i detta fall skrev jag ju Länsförsäkringar, hm… får se vem som ringer först, jag eller dom.

 3. Tina

  Hej!

  Glömde ju tacka för den supergoda Morotskakan utan socker, eller ja, lågkolhydrats – socker…

  Men glasyren var ju sockerfri!? Och supersmarrig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.