Jag blir galen på sånt där

 

Ni kommer ihåg hur jag skröt över min nya husläkare som satte igång den ena undersökningen efter den andra, nu tar jag tillbaka allt gott jag sagt.
Ok, det som är gjort är ju gjort, och saker som satts igång är ju också igångsatt, men…  fortsättningen då?
Han skulle ju skicka en remiss på hud, för den där fläcken jag fått på vaden, när tre veckor passerat och jag fortfarande inte fått höra något så ringde jag till stället jag ska på, och frågade om dom fått någon remiss, näpp, det hade dom inte.
Så då gör jag som dom säger ska vara brukligt, jag tar kontakt med min läkare via mina vårdkontakter, och där är man då lovad att få svar inom 3 dagar. Jag frågar inte enbart om remissen utan jag vill veta svaren på proverna jag lämnat samt, så vill jag veta hur jag ska göra för att sluta med kortisontabletterna.
Inget svar kommer så jag ringer upp och pratar med en sköterska, hon säger att han varit sjuk, ja, det där har jag ju skrivit om tidigare, och sedan ger hon mig svaren på proverna, men jag vet ju fortfarande inte vad dom betyder, egentligen, och hur gör jag med kortisonet?
Hon säger att hon ska säga till läkaren, så jag inväntar svar… några dagar, och inget händer. Då tar jag återigen kontakt via vårdkontakten på nätet, frågar om remiss är skickad samt övriga frågor… och sedan väntar jag… plötsligt plingar det till i mobilen, jag har efter 3 dagar fått svar, så jag loggar in och läser följande: Remiss är skickad… och sedan står det inget mer.
Vad har folk för fel som INTE kan svara på mer än en fråga i taget, jag blir galen på sånt där.
Nu har jag slutat med kortisontabletterna på eget bevåg. Jag vet att man inte får sluta tvärt med dom så jag körde en egen ”ihopsnickrad” nedtrappning och nu är det färdigt med dom. Han hade ju dessutom inte skrivit ut fler tabletter så vad hade jag för val?
Nu ringde jag upp vårdcentralen förra veckan, och nu har det gått över 4 veckor utan att jag fått svar på frågorna. Jag sa att jag vill ha en tid hos läkaren, då jag faktiskt inte känner mig frisk, jag vill fortfarande veta vad svaren betyder, jag vill att dom tar ett prov från min hals då jag ännu inte blivit helt hundra frisk från julens förkylning, läkarna jag varit till har sagt att det där går över på två veckor, det där tar tre veckor och nu har det gått 2½ månad och jag är inte bra.
Och nu fick jag veta, hör och häpna, att denna läkare har dom problem med, detta är inte första gången han struntar i sina patienter. Det brukar börja så bra och sedan händer inget mer. Jag berättade om kortisonet som jag slutat med och hon sa att det är helt förkastligt, att han inte gjort något åt saken.
Jaja, nu ska jag då dit på onsdag, får höra vad han har att säga om min status och sedan listar jag om mig. Det där går jag inte med på.
Önskar er alla en fin söndag!
Etiketter: , , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Harriet

  Men huu så förbaskat jobbigt!! Och det där med att trappa ner med kortison är ju väldans noga, och man ska ju inte alls behöva snickra ihop egna nertrappningar. Nu är det ju tur att du är du och har sinnet i behåll och fixar det själv. Men tänk på så många äldre och mindre kloka som råkar ut för samma sak. Rent livsfarligt ju!! Nä ta och lista om dej. Om jag ska ge mej på nån gissning så kanske din läkares namn börjar på bokstaven T?? Har jag fel?
  Lycka till i alla fall. Krya på dej!

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Harriet (2013-03-10 09:44)
  Ja det är ju helt galet, och som du säger, hade jag nu inte vetat om hur viktigt det är med nedtrappningen, så hade jag ju bara slutat med dom. Jag hade en läkare som började på T, men han skötte sig inte heller, hans standard svar var alltid: Det där kan vara vad som helst! Därför bytte jag till en som nu börjar på M, vet att det finns en till med samma förnamn, men den här är nog mer känd då, för att inte sköta sitt jobb… fick jag ju nu lära mig. Tack för hälsningen

 3. Marja Granqvist

  Men vilken otur du har med läkare! Tur att du inte är sjukare än så och att du har skinn på näsan så att du orkar säga ifrån, men så får det absolt inte gå till. Nej lista om dig och anmäl läkaren för nonchalans. Hoppas det ordnar sig nu snart så du inte behöver gå omkring och vara sjuk hela tiden.
  Kram

 4. Anna H

  Läste ditt inlägg i bilen på väg mot stuga. Å jag blev så arg så jag började fräsa i baksätet! Det är ju fullständigt vansinnigt det du skriver! Vilken läkare!!! Anmäl tycker jag! Kortison är ju inte alls att leka med när man skall sätta ut! Jag brukar minska 5mg/dag/vecka tills jag når 10mg/dag då är det 2,5mg mindre varje dag… Allt för att den egna kortison till räkningen skall hinna gå igång!!! Hoppas verkligen du får hjälp! Man vill ju gärna att remisser kommer iväg å att man får veta sina provsvar!!!! Usch vilket stolpskott till läkare //a

 5. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Anna H (2013-03-10 23:15)
  Kan ju bli intressant att träffa honom på onsdag, kanske mer förundransvärt att INGEN gjort något åt saken, då dom uppenbarligen VET, hur han arbetar. Det är fler än en på den vårdcentralen som frågat mig vad jag tycker om honom, och dom som frågat, arbetar där.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.