Hög kvalitet… eller inte

 

Igår blev det en lättare dag på jobbet eftersom jag hade en inskolning. Det är ju alltid bättre att vara två än en, åtminstone i det här yrket. Direkt efter arbetet åkte jag och tränade, upp och handla, hem och stöka undan.
Jag hann både dammsuga, torka golv, tvätta kläder, laga mat, diska och ren bädda innan halv sju, då jag sa att nu gör jag helg… åtminstone till idag. Man kan ju aldrig låta allt vara, även om man skulle vilja ge det en chans, någon gång. Det är nog inte så kul att inte göra nåt heller.
Nu har jag i alla fall fått remiss på öron/näsa/hals, dit ska jag på onsdag, även om jag inte hört en bokstav från min läkare, om provsvaren.
”Kul-Janne”, ni vet, han tipsade minsann om en länk, här kan ni gå in, och betygsätta läkare, eller se vad just eran läkare har fått för betyg: http://doktorsguiden.se/
Det lustiga är att min läkare har högt betyg, mja, jag skrev ju det, han låter proffsig, är duktig på att dra igång saker… men det vore ju fint om han även avslutade dom.
Sedan blir jag något irriterad över detta med mina vårdkontakter, på nätet, där man kan logga in, förnya recept, skirva in att man vill bli kontaktad osv. Där står det att man får svar efter 3 dagar… bullshit, säger jag, nu har det gått en vecka, och det enda pipet därifrån var att meddelandet var skickat.
Inte nog med det, man kan också klicka i om man tycker det är ok att bli kontaktad av annan läkare än just ens egen, det har jag nu gjort vid två tillfällen, men tydligen finns det ingen läkare där, för som sagt, INGEN, har hört av sig.
Vidare så finns följande att läsa på deras hemsida, nu då Carema sålts till något som heter Capio:
 Vad innebär det för mig som patient?
Verksamheten fortsätter som förut. Du som är listad hos våra vård- och hälsocentraler runt om i landet och du som är patient hos vår övriga verksamhet ska känna dig trygg med att du även fortsättningsvis kommer att erbjudas hälso- och sjukvård av hög kvalitet.
Hm, hög kvalitet… undrar hur det ser ut då det är dåligt då? Eller menar dom att jag ännu inte blivit erbjuden, denna höga kvalitet, ja, det återstår ju att se. Vet ju inte heller vem man skulle lista sig hos istället.
Önskar er en fin lördag, och hoppas hoppas, att dom ljög på vädret, någon snö vill vi inte ha.
Etiketter: , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten