Han hängde på kofångaren

Apropå runda Konsum och numera kyrkan vi har utanför vårt köksfönster. Så pratade vi just om den igår, jag sa till Åke att det var 1977, det blev en kyrka av hela alltet. Det kommer han mycket väl ihåg. Det blev nämligen en översvämning där, året före, och vägen blev underminerad.

Åke hade följt med en kompis som körde bussen till Holmsund och var inte tillbaka hemma förrän mitt i natten, då han kom och gick efter vägen ser han en taxibil som åkt ner i vägbanan, med framdäcken.

Det kom mer och mer folk som samlades runt omkring och medan dom stod där kunde dom formligen se hur bilen började stå mer och mer på arslet (om man nu får uttrycka sig så), och blev till slut hängandes på kofångaren.  Vilken chock det skulle vara, att sitta där helt fredligt och köra och plötsligt åker hjulen ner i asfalten.

Kom ju ihåg hur det såg ut vid vår infart för 2 år sedan, där höll det ju också på undermineras. Kan det vara för att vi bor på ett sunkigt ställe, eller, det är väl som dom säger, västerslätt är uppbyggt på en sjöbotten.

Det blev ingen hämtning av Buicken igår, men det var enbart en försäkringsfråga, eftersom jag inte hade haft den helförsäkrad, fick jag heller inte ha en avställningsförsäkring, och har man inte det så blir den inte automatiskt försäkrad då man ställer på den. Och försäkringsbolaget hade helgstängt… så jag får ringa dit idag.

Ska även hem en sväng till Tina och sedan upp på begravningsbyrån i eftermiddag, och se vad dom har att erbjuda i gravstensväg. Sen får vi då alltså se om det blir en sväng till Sunnanå och hämta bilen. Det är ju utflykt med Nailheads på torsdag, då vi åker i samlad trupp, till antik affären i Rödåsel, och till dess hade vi tänkt få fram den.

Önskar er alla en fin måndag!

 


Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Annika

  Hej!

  En liten nyfiken fråga (som inte har med ditt blogginlägg att göra)hur går det med träningen?

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Annika (2013-05-06 10:17)
  Hej Annika! Jag har testat på att göra fler repetitioner, och kör till det tar emot, men samma sak som tidigare, efter 5 minuter känner jag ändå ingenting. Men jag önskade att jag kunde få gå och träna mer kontinuerligt, helst 3 dagar/vecka, men det funkar inte riktigt så. Ska även kontakta läkaren…igen, har ätit inflammatoriskt i 14 dagar nu, men det har inte blivit bättre, så jag får se vart det barkar.

 3. Tina

  Om du skulle försöka utforma ett Tabata-pass att köra ett par ggr/v hemma…det tar fyra minuter/gång. Ska vi göra ett gemensamt försök framöver, när du är mer kurerad? Vore kul att prova, i alla fall…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.