Lite brydd…blir man allt

 

Åke var till diabetessköterskan igår…han hade lämnat in prover som gicks igenom och ännu en tablett skrevs ut för diabetesen. Han blev tillsagd att tabletten inte skulle tas vid frukost, utan vid en större måltid.
Det där har vi hört förut, sa jag då han kommit hem och berättade vad som sagts. Och sedan läste jag bipacksedeln och där stod något annat. Så, vis av erfarenhet, gick jag in och plockade fram sedeln. Där står, och ni kan själva läsa:
1 dos = intas på morgonen (vid frukost)
Hm…då blir jag lite brydd, vad är det jag inte fattar, då dom säger att tabletten ska tas vid större måltid och INTE till frukost, men tillverkarna skriver annat???
Arbetsplatsträffen igår, varade i 4 timmar, trevligt men onödigt långt, kanske, och i finaste vädret, men men…det ser ju ut at fortsätta hålla i sig, vädret alltså.
Winstone hade jag leasat ut till snällaste Tina som med glädje ville vara hundvakt, och det hade bara gått bra. Han gick till och med i deras marmortrappor, men det gör han minsann inte här, inte för att det är marmor, men annat material i trappan upp till Nicco.
Vi gjorde ett tappert försök att locka upp honom igår kväll, men han vägrade i sten. Nåja, det kommer nog med tiden. Och det kan bli till katternas förtret, än så länge kan ju dom kliva upp tre steg, så når han dom inte 🙂
Önskar er alla en fin torsdag!
 
 
Etiketter: , , , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Theresé Hällsten (2013-05-30 06:19)
  Så långt tänkte jag ju inte 🙂 Fast om man satte en sån där halkfri matta där, då gick det nog an, men jädrar vad kul att försöka ta bort både hund och katthår därifrån…näpp, det vill jag inte.

 2. Anders

  Har ni testat att sätta hunden några trappsteg upp i trappan och sedan lämna honom ensam där? Så lärde jag min hund att gå i trappor i alla fall. Gissar att ensamheten var värre än den branta trappan.

 3. Marja Granqvist

  Det beror väl på hur många tabletter Metformin han tar per dag. Tar han bara en är det väl lmpligast att han tar den vid den största måltiden, för den ska ju hjälpa insulinet att släppa in sockret i cellerna. Tar han två eller fler är det bästa att fördela det jämnt över dygnet.
  Jag tar två Metformin per dag och tar en vid frukost och en till kvällsfikat (som är min middag)lite senare på kvällen. Jag äter ju sen frukost och sen lunch och sällan middag, men är jag bortbjuden eller går ut och äter på kvällen, tar jag en då. Man får väl tänka på när man mest behöver den hjälpen den kan ge.
  Nu vet jag ju inte om Åke tar även andra diabetesmediciner… för då får man ju ta i beaktande hur de fungerar.
  Kram

 4. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Marja Granqvist (2013-05-31 10:33)
  Han tar bara en tablett om dagen, och i bipacksedeln står det då att den ska i så fall intagas till frukosten. Därför blir man ju fundersam då sköterskan säger en annan sak. Fast du var ju duktig på att förklara anledningen till intaget… så då borde den ju hjälpa mest, om han tar den till middagen. //Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.