Jag sjöng en trudelutt

 

Så kom då äntligen det efterlängtade regnet, välbehövligt men… blött. Vi fick i alla fall äta lunch utomhus, och i vanlig ordning slog kyrk klockan igång, och den låter, kan jag lova, då vi bara har 20 meter fram till klocktornet.
Ibland undrar jag om den som sköter av och på knappen, passar på att gå och ta sig en kaffe, efter h*n slagit igång den, och h*n får ett telefonsamtal i samma veva, för det dånar på lääänge, och andra gånger så slutar den rätt så omgående. Nä, klockringningen är förmodligen ingenting jag kommer att ”vänja” mig vid, som man gör med biltrafik och annat, Men det är väl också för att den inte ringer varje dag.
Jag passade då på att sjunga en trudelutt under ringningen: Stora klockor dom låter så öronen gråter… men små cyklar som far omkring, dom hörs nästan ingenting, lite rassel och lite pling… rassel, rassel, rassel, rassel och pling.
Jag städade upp lite då molnen och regnet drog in igår, det händer ju som lite då det är för varmt ute. Och sedan blev det tv tittande. Mellan två program tog jag ut Winstone för rastning, och givetvis, mitt i absolut värsta skyfallet.
Vi hann bara en liten bit bort så kommer en kille spurtande med en juice i ena handen (han har förmodligen varit in på HP:s och köpt den), sedan har han dragit upp skjortan över skallen och håller den andra handen där, och han springer verkligen för livet. Winstone blir vettskrämd och vägrar gå en meter till, han vill hem, så då vänder vi.
Vem är rädd…jag, nähä, skulle inte tro det!
Nu ska jag klura ut vilka bilder jag ska använda till dagens fototriss, hm… ja, jag återkommer. Önskar er alla en fin söndag!
 
 
Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.