En nybliven 3 åring

Dagen började ju inte så där jättetrevligt, med regnet som föll, men det varade ju inte så länge:

001

Theresé hade riggat för Sallys första present ute i garaget, en cykel, så vi stod därinne och väntade på födelsedagsbarnet och det första hon sa då hon kom in, var: Mormors raggarbil, och pekade på Camaron.

008 009 010 011 012

Men sen såg hon cykel och blev glad och ville ut med en gång och testa cykeln, och det gick riktigt bra.

014 016 017 018

Åke tog Winstone och begav sig ner på Wheels en sväng, Theresé, Anders och Sally knatade iväg en stund efter det, och jag tog Buicken och hämtade upp mamma som skulle köpa present på barnens hus och sedan shoppa lös på OBS.

Då jag kom hem var det bara att börja ladda för första omgången kalasbesökare. Vi tog det säkra före det osäkra och fällde ut den lilla markisen och ett partytält, och det blev bra, in med möbler och smycka med ballonger och annat. Theresé hade sytt tygvimplarna som hängdes upp, den ena med Sallys namn på.

037 038 039 047

Mamma och Emma kom hit och efter dom kom Åkes kusin Åsa med sonen, tårta kom fram och prinsessbollarna som bakats dagen innan.

024 025 026

Sally fick en prinsessklänning och krona, och lite påpassligt sådär så hade mormor, dvs jag, köpt ett prinsesstält:

019 020 021

053 054

Efter ett tag satt både klänningen/capen och kronan bak och fram, men hej, vi visste väl inte åt vilket håll hon skulle gå, eller.

050

Grillen tändes och det blev enligt prinsessans önskemål, grillkorv till middag. Mats och Helena dök in och efter dom kom Brälla, Tova och en till kille samt Emelie och hennes kille.

Jag och Åke tog fram Camaron för ett planerat varv på stan, och jag hann ångra det flera gånger, seriöst alltså. Man fattar inte varför det helt plötsligt, en sån här kväll med spontan cruising, ska stängas av vägar och göra enkelriktat.

Då jag svängde in på järnvägstorget, vid Busstop, så hann jag bara ta mig in där så fick jag polisbilen efter mig som slog igång blåljusen, ja bra, vart trodde dom att jag eller dom framförvarande bilarna skulle kunna ta vägen??? Med en mur på ena sidan och en bilradda 20 cm från andra sidan.

Nå, när jag kom fram till hörnet kunde då jag släppa fram dom för där fanns en liten lucka och sedan fick dom gena rätt över gräset. Det tog 10 minuter att ta sig fram 3 billängder och då ledsnade jag och svängde höger, ut mot E4:an, istället för att försöka mig på en runda därinne i gröten.

Vi åkte ut på Tegsidan och tog sedan den stora rundan istället. Hem och inväntade Tina och hennes blivande man, Kristian, som sedan satt med oss resten av kvällen och vinkade åt alla bilar som passerade… och vinkade och tutade, mycket trevligt, och det kan vi lätt göra om.

033 049 055 056 057 059 061 062

Nu sitter Sally hör med mig, Åke är ute med Winstone och Theresé och Anders ligger och sover, hur länge dom var ute är det ingen som vet, Sally stannade ju hemma här med oss igår (hon sov) medan mamma o pappa gick ner på klubben för vidare äventyr.

Nu står frukost på schemat och sedan vill Sally ut och gunga, så det ska vi väl kunna fixa. Önskar er alla en fin söndag!

8 kommentarer

  1. Helena Nilsson Springare

    Hipp hipp hurra 🙂 Hon är nog mormors flicka mer än man kan tro… klart bilen var det första hon såg och tänk när hon blir arton.. då kanske det står en STOR raggarbil där istället för en cykel hihi… Hem till ume idag!! Kram

    • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

      Hahaa… ja raggarbilar är det ett stort intresse, sorgligt nog, för hennes pappa, så har hon siktat in sig på en Ford, och Anders vill att det bara ska stå Chevrolet hemma på gården 🙂

  2. Åsa

    Tack för att vi fick komma på kalaset. Ni hade gjort så jätte fint och gott fika fick vi med. Hälsa dottern att hon hade gjort det finaste hundhus jag sett. Vi hörs framöver.

  3. Marja Granqvist

    Grattis till söta Sally på födelsedagen! Fin tårta och jättefina presenter. Hälsa Terese att tygvimpeln är kanonfin. Fick lust att sy en till mig själv. Kram

    • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

      Ganska kul att jag faktiskt tänkte på dig, Marja, då jag fotade vimpeln 🙂

  4. Tina & Christian

    Vi instämmer i tackeriet och vill gärna göra om det där! Goda tårtan och fina bilar!

    Såg du om Sally fick HK-börsen? 🙂

    Som sagt, vi hade jättetrevligt 🙂 men sen, när ni släppte på med myggen, 😉 då var det lämpligt att trampa hemåt! 🙂

    • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

      Jajamensan, jag sa att hon fått en present av mormors kompis, Tina, som hade varit förbi då Sally sov, hon lyste upp då hon såg Hello Kitty och ville genast stoppa saker i den 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten