Jamen gissa nu!

Så där ja, då hade man avverkat sin första semesterdag och den tillbringade jag, en del av, på Ålidhems centrum där Helena Nilsson Springare http://blogg.vk.se/e-lack/ bjöd mig på en fika, tack så mycket för trevligt sällskap och god bakelse, det gör vi om 🙂

Som vanligt avhandlades en hel del om livet, vad som händer och vad vi gör med det. Intressant också att höra hur andra gör… och varför. Hur man tänker, och att man kan få ny inblick i hur man ska gå tillväga, med vissa saker. Det finns nog många härute som skulle behöva en kaffe med tillbehör och några som berättade hur landet ligger.

Jag tog en snabbrunda inne på Konsum, då jag liks var i faggorna och kolla vad jag köpte, gissa vad det är:

001

Jo, det är något så enkelt som persikor, men dom är platta.

002

Ja, vad dom hittar på, god var dom i alla fall och väldigt lättätna, med den formen, men jag kan inte låta bli att undra vad meningen egentligen är, dessa borde ju vara manipulerade att bli så där, dög dom inte som dom var från början?

Ehhh, eller var det ett misstag som gjordes och plötsligt kom det platta persikor på plantan? Precis som med mina gurkor, som blev rund…hm, ja vad ska vi tro? Nästa steg blir färdigskivade jordgubbar på plantorna, gravad lax på fiskekroken, och rönnbärsgelé i buskarna. Och vad skulle egentligen hända om man vattnar våra amerikanska blåbärsbuskar med hallonsaft, jojo, det är nåt att klura på 🙂

Åke har påbörjat staketet, det kommer att bli jättebra, tror jag, helvitt ska det också bli innan det ska invigas. Imorgon får vi tillbaka dragstern, den har då fått en extra säkerhetsgrej fastsvetsad på buren, ett måste för i år, och sedan kommer drevet, kedjan, tändstiften och remmen, också imorgon, om inte det går ännu fortare och det dimper ner redan idag.

Emma och mamma dök in på en kaffe, så där på kvällskvisten igår, vi satt ute trots att det inte var någon speciell värme, ja, i solen, men lite varmare kunde det allt få vara, fast jag tror ju att det kommer att komma, ge det lite tid bara. Idag får jag se vad det blir, inget planerat, inte än i alla fall, men med facit i hand så vet jag att dagen kommer att gå i vilket fall som helst och det är först ikväll som jag vet vad som hände. Önskar er alla en fin tisdag!

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

    • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

      Ja tack, Ann-Marie, det ska jag ha 🙂 Och jag önskar ju dig detsamma, givetvis.

  1. Marja Granqvist

    Ser ut som en korsning mellan persika och doughnut.:) Jag har också köpt dem någon gång för att de är mindre ludna än vanliga persikor och jag har lite svårt för just det ludna. Önskar dig en trevlig semester!:)

    • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

      Ja, en munk var det första jag tänkte på, kul och annorlunda form, och som sagt, mer praktisk då man ska äta den 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten