Älgcruising

Jo det blev en liten älgsafari igår. När man såg vad vi skulle åka på så förstod man att det inte var riktigt ut i skogen vi skulle, en liten knöl så kunde han ju ha tömt vagnen på noll sekunder. Nä, vi skulle in i inhägnader där älgtjurarna låg.

Och oh ja, dom är mäktiga djur, då hornen svepte förbi ansiktet var det inte annat än att man försökte göra sig liten. Vi fick klappa dom så länge vi inte klappade någon älg i baken… det skulle betyda att man fick en spark tillbaka, så det passade vi oss noga för.

Här kommer lite bilder därifrån:

071 072 074 076 077 081 082 083 084 085 086 087 089 090 091 092 093 094 095 096

Idag kommer gänget hem igen, så då får vi se vad vi hittar på. Vi måste då, prio ett, hitta en hundvakt lördag till söndag. Pensionatet här i Järlåsa, var fullbokat, och inte nog med, kan bli svårt att ens ta sig in på ett pensionat med Winstone eftersom vaccinationsintyget är kvar hemma.

På Tierp är nämligen hundar förbjudna, kan jag visserligen förstå, men man tycker ju att dom som har hundar som blir stressad av ljudet, inte ens ska tänka tanken på att ta med dom till att börja med, men nu är det som det är och Winstone ska stanna här med familjen Hällsten-Söderberg, men på lördag är dom bortbjudna på 40 årsfest, så det kan bli problem….hm, vi får klura på den.

Önskar er alla en fin onsdag! Här skiner solen, by the way… härligt!

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Älgar är respektingivande djur! Jag hade nog varit lite rädd om jag suttit så nära utan stängsel emellan. Fina bilder! Kram

    • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

      Ja fasen om en sån där blivit lite ilsk, men killen som driver farmen, berättade att han, när kon kalvat ute i skogen, själv tar sig dit och är med dom i dagar och nätterna 3, bara för att kalven ska bli så tam som möjligt. Däremot sa han att dom håller stängt i september och oktober, då det är brunst och då är tjurarna, inte att leka med 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten