Sockrade saker med sockersmak

Åke har några frukostflingor som han ätit…ja, ända sedan vi träffade varandra, för 29 år sedan, och det är dom omåttligt nyttiga frostis, med Tony Tiger, sockrade sockerflingor med sockersmak…typ. Det räcker inte med det, han sockrar dom också, faktiskt.

Rätt så tur då att vi väldigt sällan äter något man ska ha flingor till så den där sockerchocken får han bara någon dag i månaden.

Nå, vi har ett paket i bussen som hängt med nu i sommar, och då vi var nere i Järlåsa, och var barnvakter till Sally, så hade jag dukat upp för fil/yoghurt och flingor. Nu hittade jag inga andra flingor än just dessa.

Jag förstod ju att detta är inget Sally brukar få, men hon ville naturligtvis ha samma sak som morfar, jaja, sa jag, du får prova några stycken, vilket hon gjorde och hon absolut älskade flingorna (ja vad annars). Mmm…vilka goooda chips, sa hon, och sedan passade hon på att fråga vart jag hade köpt dom.

Ja, sa jag, nu är det ju så här att dom där finns bara i Umeå, och egentligen är det bara Åke som får äta dom, så… dom kan du bara få då du kommer till oss, om vi nu har såna flingor hemma. Hon såg misstänksam ut, precis som tjejen på reklamen, som undrar vad pappan äter och han svarar selleri, och undrar om hon vill ha…typ. Men vad annat kunde hon göra än att gilla läget, och förhoppningsvis har hon glömt bort dom, nu.

Nu håller Åke på vara på slutet av staketet, så snart får väl jag ladda för målning, vi hann med en liten sväng upp på Gamlia också, med Camaron, det var inte så många där, gissar att dom flesta trodde att det skulle regna, men det kom bara 5 droppar så var det över.

Vi har lite tid i trädgårdsmöblerna också, kul att titta på alla Nolia besökare som passerar här och som pekar, tittar, viskar och pratar högt om sakerna vi har härinne på gården. Gris ändan, har jag placerat ute vid en staketstolpe, och den väcker många glada miner. Höstacken fotas nog mest, den med glasögonen på.

En pojke stannade och tittade nyfiket in här på gården igår och han blev utskälld av sin mamma: Man står inte och tittar in så där, sa hon med skärpa i rösten, han sprang efter och undrade vad han hade gjort för fel, och hon fortsatte gnöla på. Men hallå…det undrar jag med, vad han gjorde för fel??? Om man inte får titta, vad har man då ögon till. En annan sak om han kanske hängt på staketet eller sagt något uppstudsigt, men han tittade ju bara.

Nu ni, ska jag sätta lite fart, önskar er alla en fin torsdag!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Tina

  Håller med, det är väl meningen att vi ska titta på allt ert pynt! Hade jag varit där hade jag ropat åt damen!
  Nu när staket är klart undrar min boss om ni skippar att minera gräsmattan, för nu kan väl ingen gena över den! 😉

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Jepp, inga minor… men som sagt det där med vallgrav ska begrundas och räknas på 🙂 Fast jag ville ju ha det runt fågelbadet och då tyckte Theresé att det var en dum idé, hon misstänkte nämligen att jag skulle trilla på näsan i den, så det bidde ingen 🙂

 2. Helena Nilsson Springare

  Haha… hos oss är det ”kaninflingor” som gäller. Såna me oboypulver som ser ut som kaninbajs. Ibland har vi sådana under helgen och då går det åt ett paket på lördag och söndag…

  Vi mammor och pappor äter HELT andra saker 😀

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Det är som svårt at hitta flingor som är ”nyttiga”, om man nu inte gör dom själv, förstås. Åkes Frosties, äter jag enbart i extrema nödfall, jag gillar dom inte 🙂

 3. Åke

  Jag tycker synd om den lilla pojken! En liten kille som kanske såg snygga linjer på en bil? Oförstående moder 🙁 Barn som är nyfiken på livet tycker jag ska muntras upp. Hon hade även kunnat läsa av er att ni inte tog illa upp 🙂

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Jag håller med, jag satt ju faktiskt där och log… och mycket för hans spontanitet, nä, man får hoppas att hon bara hade en dålig dag, för många timmar på Nolia och varmt som 17.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.