Ryssen är här!!!

Jo det är sant… fast h*n kom inte idag utan det var faktiskt ett tag sedan. Nu snackar jag den sibiriska nötkråkan, den så kallade kottbombaren.

Vi stod härute för några dagar sedan och pratade med Tord och Ebba då nötkråkan plötsligt alarmerade sin ankomst till tallen (ja, den låter som en väckarklocka) och en halvminut senare släppte den ner en kotte så det bompade till i backen.

Det är faktiskt bara att passa sig så man inte får en sån där klump i skallen, dom är hård, tung och rätt stora:

017 018

Tord har också en sån där tall på deras gård och han sa att då Ebba var liten så var det faktiskt något dom tänkte på, då hon vistades ute, att en kotte i skallen var ett tänkbart scenario. Vi har ju hört då dom släppt ner kottar på bilar som kör förbi, och det hörs, jag lovar 🙂

Jag fick återigen bevis på att världen inte är stor, då jag igår åkte på färgaffären för att köpa mer färg till staketet. Killen som skulle hjälpa mig, plockade fram en burk som han trodde var mest lik den vi börjat med, och jag påpekade att priset var i alla fall mycket bättre, det skiljde 200:- för en burk.

Ja, sa han, det är ju därför du ska komma hit och handla, jo sa jag, men vi var i stugan i Malå och hade inte så mycket att välja på. Vad sa du, frågade han, Malå? Jag är ju därifrån, vart har ni stugan? På Lainejaur-udden, svarade jag, det är min mamma som äger halva den.

Då trodde han att jag skojade, du sa han, då är det förmodligen min pappa du köpt färgen av, och han bor på ju på Udden. Och oh ja, då vet ju till och med jag vem han är och det stämmer, det var han vi köpte färgen av 🙂

Vi väntade regn hela dagen igår så därför målade jag ingenting, men det kunde jag lätt ha gjort, det kom ju aldrig, det där stora svarta molnet som låg bakom huset. Nåja, det blir väl då det blir, inget att göra åt saken.

Önskar er alla en bra söndag!

Etiketter: , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. per

    Ah ha,det är eran rysskråka som bombar min gård :-). Så vitt jag vet finns inga såna kottar runt min gård så dom verkar flyga runt me dom då också. Undrade vad som låg på gräsmattan en dag,jo en stor blågrön kotte,sen va jag i rabatten o städade och minsann ytterligare ett par stycken. Nu blirre hjälm på,tror att det kan kännas att få en sån bumling i knoppen,speciellt när man inte har nån isolering kvar. Per

    • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

      Hahaa…ja dom ser ju för roliga ut då dom har en sån där kotte i näbben och försöker hålla jämnvikt, kottarna är tunga, jag har sett att flera nersläpp har gjorts mitt emot oss, vid kyrkan…kul att få en sån där i gräsklipparen, och obra att få den i skallen, näpp, det får nog bli hjälm då 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.