Oljud…

 

Jag åkte på Jysk igår, innan jobbet, när jag var klar där så gasade jag iväg och plötsligt… från ingenstans, började bilen larma och en väckarklocka låter milt. Jag kastade mig över stereon och skruvade ner ljudet… det fortsatte…stängde av stereon… det fortsatte…stängde av fläkten, fortfarande samma skrikande.

Ringde Åke och tyckte att han kunde felsöka bara genom att höra ljudet, men jag hörde ju knappt vad han sa själv. Men han tyckte att jag skulle svänga in hos Brälla och se om han hade tid att lyssna på den.

Fager, som råkade stå där på verkstadsgolvet, blev tillsagd att hoppa in i bilen och vi gjorde en provsväng, nu lät det först absolut ingenting… men du, sa jag, det är väl precis som vanligt det. Sen satte den igång så han hoppade till på sätet. Näpp, inte är det då fläktremmen, möjligtvis fläkten…hm.. eller en summer.

Summer??? Ja, som varnar om man glömt lyset eller annat. Fast det har då aldrig låtit så där förut. Men som vi alla vet, vid det här laget, så heter vi ju Lundmark-Hällsten här, och nu skulle det inte vara en omöjlighet att den där grejen ligger och klämmer någonstans.

Jag vågade vägra Buick igår så jag tog Camaron på jobbet. Åke ringde vid middagstid… han hörde inte ett endaste missljud från bilen, men hej… jag VISSTE  DET, så där är det ju alltid och den här gången, haha, så hade jag spelat in ljudet på mobilen så han fick minsann höra hur den lät i alla fall 🙂

Den filmsnutten lade jag ut på FB , där Emmas sambo, Johan tipsade om ett liknade ljud och jag svär, det är nästan exakt så här den lät:http://youtu.be/0cVlTeIATBs

Annars inga spännande nyheter, jag jobbade till 21, vi tog två promenader, spelade musik, städade i hallen och sånt där. Hemma gick jag ut med Winstone som fått sig ett lysande halsband som jag använder på kvällstid, nu är det ju dags att påminna alla om att sätta på sig reflexerna igen, jag lovar, jag ser er inte då jag åker hem klockan 21 på kvällen, om ni är mörklädda och bara dyker upp vid ett oupplyst övergångsställe, livsfarligt.

Foto0514

Jag föregår med gott exempel då jag går med Winstone, och har ett reflexband på mig även fast jag inte gör som många andra och  bara kliver rätt ut, jag brukar i mörkret, istället stanna på behörigt avstånd så slipper bilarna stanna överhuvudtaget… jag har tid att vänta, men visst, då bor vi inte heller där trafiken är så stor på kvällstid. Och det är bara en liten väg jag passerar.

Önskar er alla en toppen lördag!

Etiketter: , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten