Nu ni, funkar det!

Nu har jag ett fungerande ben 🙂 Jag hade ju tid hos min nya husläkare igår, och jag ville att han skulle ge mig en kortisonspruta i bägge benen. Jag har i över ett års tid, haft jätteproblem då jag är ute och går. Hinner gå 2-300 meter och sedan börjar det ta emot, fortsätter jag att gå så känns det som om benen stumnar och jag måste till slut… låtsas få ett sms så jag kan stanna och bara stå still några sekunder för att låta blodet rinna ner till fötterna (så har det känts). Sen har jag kunnat fortsätta gå, men jädrar vad det har tagit emot då man kommit hem och ska upp för trappen.

Nå, han sa att jag har en inflammation i stora lårmuskeln, och sedan fick jag sprutan i ett ben, jag får vänta till 2/10 för att få ta i nästa ben, han sa att kortison i för stora mängder, kan bli för mycket för kroppen att ta hand om.

Nu skulle jag ta det lugnt någon dag men efter någon halvtimme skulle det där kicka in…och det gjorde det nog. Jag var ute med Winstone, på en 30 minuters promenad och trappan märkte jag aldrig av då vi kom hem, inte heller benet under själva promenaden.

Vad vi däremot märkte och kände, och detta är ju sååå typiskt också, det var regnet som föll. När man är som längst bort hemifrån. Då började det droppa. Då har du inget val eller rättare sagt, då spelar det ingen roll vad du väljer, att vända om eller fortsätta hela rundan runt.

Jag kom bort till dom två broarna nedanför Preem, mot Vindelvägen, men dom är ju så attans smala så inte gav dom nåt lä mot regnet, jo lite, då står man där och funderar om man ska vänta ut det hela, men… hur länge?

Vi gav järnet istället, kom hem plaskblöta, och då mina vänner, hade det slutat regna… jag är inte ett dugg överraskad, och sedan sken solen resten av dagen, jodå!!!

Jag ställde i ordning i matrummet och lade in nya mattor, det blev bra, tycker jag, kul med lite nya färger:

Foto0601

Jag jobbar i eftermiddag men så är jag ledig imorgon igen, vi ska nämligen på en liten utflykt med ”gammgrannarna” och eventuellt mamma och Bosse, mer om detta kommer imorgon 🙂 Ha en fin torsdag, allihop!

 

Etiketter: , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Marja Granqvist

  Skön att kortisonet hjälpte så snabbt. Tänk på att inte överanstränga benet även om du inte känner någon smärta, för kortisonet gör att smärtan är borta, men ’skadan’ är kvar och den ska läka medan kortisonet verkar. Jag fick en serie kortisonsprutor i hälen när jag hade hälsporren… fortsatte dansa grekiska folkdanser och efter tre månader var hälen lika dålig igen.
  Ha en bra dag. Kram

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Jo jag tror jag ska ta det lite lugnare i början…han sa också att man fick ta sprutan max 4 gånger under ett år. Jag Ska också äta anti inflammatoriskt, under en längre period, som även ska hjälpa mina golfarmbågar.

 2. Marja Granqvist

  Glömde ju skriva att det blev jättefint i matrummet. Du är duktig på att inreda och byta färger. 🙂 Kram

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Tack Marja… det är ju kul också, att förnya och leta detaljer 🙂 //Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.