Varför kan ingen… eller finns det redan?

Nu är det väl försent att säga god morgon, gissar jag, fast jag steg då inte upp nu även fast jag hade sovmorgon. Jag har hunnit vara ute med Winstone, skjutsat Nicco på skolan, varit om på Ohlssons och köpt 2 meter tyg som ska bli gardiner däruppe i Niccos tv rum och nu sitter jag här och försöker återgå till normalt tempo igen.

3 timmar kvar innan jag ska jobba, hm… ja, och det är en del som ska göras innan dess också, jaja, jag hinner det jag hinner. Åke satte på vinterdäcken på Jeepen igår kväll så nu är man rustad om det skulle hitta på att falla snö igen. Inte kan man tro att jag tog den här bilden på ån för 3 dagar sedan:

Foto0875

Då höll isen på lägga sig, men sen vände alltihop igen.

Nu är det paraply som gäller vid promenaderna och jag irriterar mig nåt fruktansvärt på längden på paraplyskaften… måste dom verkligen vara så höga. Jag vill inte gå och ha paraplyet en meter ovanför skallen, vad gör den för nytta där?

Och ska jag hålla den nere en bit innebär det att jag får hålla handen runt den smala, kalla järnpinnen istället och inte nog med att man får fruktansvärt ont i händerna av att göra det, man fryser ju också och den blir instabil. Varför finns det inget paraply med justerbart handtag? Eller gör det, det och det är nåt jag missat?

Då jag var ute på en av svängarna i förrgår, så noterade jag att en av dom nya busshållsplatserna fått en målning på sig:

Foto0879

Ganska kul då jag hade tänkt sätta ut den och ser att Marja, http://blogg.vk.se/marja/  hann före mig 🙂 Nå, jag tyckte först det såg konstigt ut eftersom det står en massa björkar bakom hållplatsen, och detta gjorde bara att det såg fylligare ut, men hej, varför inte, kan ju vara trevligt med lite konst på hållplatserna också.

Varför inte måla dit människor i någon kur också, men inga ansikten, utan där får dom som ska åka stå och glutta ut, hahaa…kunde väl vara kul, eller?

En annan sak jag hitta på promenaden är denna skylt:

Foto0878

Det finns inte många av dom här i Umeå… men dom finns, och jag blir lika glad varje gång jag ser dom för det är en påminnelse från den tiden jag gick på trafikskolan (6 år var jag) och där fick man minsann lära sig att det var den vänstra sidan man skulle gå på.

Jaja, nog om detta, nu ska jag se om jag ska röja lite här eller vad jag hittar på. Önskar er alla en fin torsdag!

 

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Din bild på busskuren är mycket finare än min eftersom den visar hela baksidan. 🙂 Har du märkt att de håller på och placera ut skräpkorgar också? Riktigt ordentliga på en påle cementerad i marken. Går inte att sparka omkull. Vem blir först med en bild på en sådan? 🙂
    Ha en bra dag! Kram

  2. Tina Florin

    Nu kommenterar jag egentligen på förra blogginlägget, där du bytt jacka! Man reagerar ju på skillnaden, men som sagt, det är ju fortfarande du, med de ingredienser man är intresserad av. Försök att inte försvinna helt, vi ska ju ses i juni…

    • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

      Hahaa…så du tycker jag har intressanta ingredienser, en får tacka 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten