Fler figurer

Gick bra att jobba igår, men som vanligt… varje gång jag och chefen ska ut och gå, så regnar det, väldigt lokalt, över skallen på oss, det är som förgjort. Vi klär på oss och säger: Jamen det regnar då inte… jo pytt, det gör det visst det. Och så där lämpligt, så man tror sig inte behöva något paraply, men det tränger in i kläderna så innan man är hemma är man blöt så det räcker.

Åke gick ner i källaren en sväng och när han kom, upp hade han med sig 3 figurer till, som hans farbror, Jean Ragnar ”Helge” gjort då han var i tonåren, nu måste vi nästan fixa en större ram så man får sätta in figurerna där, som ett collage av nåt slag:

006 007 010

Jag glömde ju tala om att när Tina bjöd mig på lunch, så gick vi in på kryddhyllan en sväng. Hon noterade att han sålde baklava (jag vet ju bara vad balaklava är för nåt *fniss*). Killen undrade om Tina skulle köpa några stycken, nej då sa hon och skrattade, han for upp och stökade tills å vi fick varsin i näven, att äta på, alldeles gratis och bara för att… det är minsann inte varje dag man blir bjuden på ett bakverk utan att behöva betala för det.

Baklava (bild hämtad från google.se):

baklava1

Balaklava (bild hämtad från google.se):

ranarluva-balaklava

Så lärde vi oss nåt nytt… igen 🙂

Jag var ju ner på stan igår, innan jobbet, och visade upp mitt Tomas Sabo, döskalle hänge, som fått färgen avskrapad på ena hornet, och det var inget snack, hon skulle skicka ner den till Tyskland så får dom fixa en ny eller fixa till den där. För mig spelar det ju ingen roll, huvudsaken den är hel och snygg.

Nu ska jag äta frukost, hade jag tänkt, och kanske hinna med en sväng till Djurmagazinet och inhandla djurmat, innan jag ska iväg och jobba igen. Önskar er alla en toppen fredag!

 

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Marja Granqvist

  Vilka fantastiska figurer ’Helge’ gjorde. Riktiga karikatyrer med mycket humor. Klart du ska göra ett fint kollage. Jag läste först att ni skulle fixa ett större ’rum’ för figurerna och hajade till… ’är de så många’, tänkte jag, men såg sedan att det var en ram. 🙂 🙂
  Ha en skön helg! Kram

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Hahaa… ja det vore ju nåt det, att skaffa ett större rum 🙂 Nja, det behövs nog inte… dom är inte så stora inte heller så tjock. Ha det fint, du med //Kram

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Det var gott men Tina sa att det är ännu godare, om man köper det i utlandet… då det är purfärskt, och det kan jag tänka mig 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.