Nu är jag här igen…

Jo, jag skulle ju återkomma om anledningen till varför jag var uppe i en av Niccos skåpar, jag letade efter en bestickväska, som är Theresé, men som hon inte vill ha och Tina var ute efter grillbestick, så…

Där uppe fanns en del intressanta saker, herreminje, jag har inte gått igenom alla saker som finns i detta hus och vi har bott här i över 2½ år nu. Lite små fynd så där:

Lite synålar i snygg förpackning:

003 004

Ett till par glasögon liggandes i en askkopp med en liten pipa:

035

Kakeldekorer i olika mönster:

007

Världens största tvålkopp, eller var tvålarna så där stor, förr i tiden? :

039

Några kompass:

012

Receptböcker (fler än dessa) :

008

Fast inte bägge två… som jag trodde:

009

En borste med sytillbehör:

005

Två kryddburkar, vad förvånad jag blev då jag såg Gevalias kanel, har dom gjort mer än kaffe, alltså? :

037

En burk med blandade okända fröer, och nu har jag satt två av dom, får se om det växer upp nåt köttätande ur krukorna:

046

Väskan hittade jag och dra mig baklänges, den höll på kosta mig mitt liv, trodde jag, en kort sekund. Det är nämligen lås på väskan, och man ska ha en kod. På ena sidan gick den upp, men inte på den andra.

Och vad gör då hommlet, jo, hon letar fram ett sånt där verktyg, ser ut som en skruvmejsel, men den är spetsig längst ut (vet inte vad man har en sån till), sen försöker hon kränga upp låset. Hennes hand håller ett stadigt grepp i väskan så den inte ska tippa och då…slinter verktyget och hon kör in det rätt i handflatan… jojo.

031

Det gjorde ont… sen gjorde det ännu mer ont då jag skulle skölja av handen, till och med ovansidan, handryggen, gjorde så ont att jag trodde där att jag skulle måsta upp på akuten, men det gav sig efter en stund, får väl se nu så det inte blir inflammerat, det är lite svullet där i mitten.

Nå, nu har jag hämnats på väskan och bänt upp hela låset, med två verktyg den här gången, och ingen hand i vägen 🙂

Idag är det arbete och personalmöte så den här dagen kommer säkert att susa förbi, den också.  Hoppas ni får en toppendag!

 

Etiketter: , , , , , , , , ,

11 kommentarer

 1. Theresé Hällsten

  Verktyget kallas för ”Syl” och används till, till exempel, att göra hål. Och det verkade u funka fint på din hand =P
  Hommel kanske ska tänka sig för nästa gång, och ge fan i kombinationslåset innan hommelkusen tar fram sylen…(?). Va, va, va, va, va?!

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Ja jag vet då inte vad det där hommlet tänkte på… ska hälsa henne det 🙂

 2. Mats

  Fin blogg!
  Du skriver att du r på möten.. Mycket möten på ditt jobb, verkar det som lr har du flera jobb kanske… Är ju personligen inte själv så intresserad av möten, tur jag har ensamjobb men ni kanske är många som måste träffas så mycket!

 3. Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

  Hej Mats!

  Kul att du gillar bloggen 🙂 Mja, jag har ”bara” ett jobb, och möten ingår i detta, fast det är ju inte alltid dom blir av, kan ju tillägga att dagens möte blev inställt, så jag blev oförhappandes ledig. Det är ju även andra möten ibland, utanför arbetet… typ skola och kanske annat som rör enbart mig. Ha det gott!

 4. Pingback: Bostäder utomlands | Nyheter hus italien #1

 5. Tina & Christian

  Hallo!!
  Vi ropar Tusen Tack! för den ofantligt häftiga och tunga portföljen med alla dessa grilbestick och knivar och sax och köttyxa och, ja allt användbart till grillen! Så fabulos av er!

  Hälsa Gracias Senorita!!! till er dotter Therese så är du snäller!

  Återkommer med bildbevis vid grillen 🙂

  Trevlig Helg!
  Tina & Christian

   • Tina

    Hej igen! Nu kom jag på(igen)att jag ju brukar googla efter dina lite äldre inlägg för att försöka att inte missa dina svar1 Roligt då att man ramlar över ännu äldre blogginlägg från när inte vi var Du med varandra! Alltid finns det läsning! I kväll på OBS ska jag köpa grovsalt, dekorerar och gör iordning en adventsstake, fast jag sa att det ingen skulle bli…

    • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

     Ska kolla vad dom har för ljusslingor… eventuellt någon julblomma… och block. Mm, bäst att skriva upp 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.