Varför? Därför!

När tystnaden infaller under frukosten hos chefen, brukar jag fråga henne vad hon vill veta idag. Hon ställer en fråga och jag googlar, rätt kul faktiskt 🙂

Igår frågade hon varför himlen är blå, och ja, det gick att googla på det och svar fick vi, men jag vet inte om vi skulle klara av ett mindre prov på alla frågor, en gång i månaden. Förra frågan var vad ormen gör på vintern, och det fick vi också veta, den lägger sig i dvala.

Det roliga är att man aldrig vet vad frågan blir eller för all del, svaret. Och har vi tur kan vi samtidigt lära oss nåt nytt också. Om vi sedan får någon nytta av det, vet vi ju aldrig förrän den dagen kommer.

Jag åkte en sväng förbi Tina efter jobbet, personalmötet blev inställt så det blev att sluta tidigare än förväntat. Hon bjöd på macka, kaffe och inte nog med det, jag fick med mig hennes nybakta bröd hem, tack så mycket, det är jättegott 🙂

På väg hem svängde jag förbi hos veterinären och fick boka in en tid hos dom till veckan, nu ska både Eloise och Enya få göra en hälsocheck. Eloise, för hennes forl (tandsjukdom) samt att dom kollar hennes levervärden som kan bli dåliga av medicinen hon får, och Enya, den lilla divan, hon har gått ner lika mycket i vikt som Eloise gått upp.

Fasen, Eloise är så stor och tung att jag höll på tippa ur soffan då jag skulle lyfta upp henne. Och Enya håller man på kasta över huvudet då man lyfter, man tror ju att hon ska vara tyngre än hon är.

Nio år blir dom i februari, och det vore ju kul om dom får fortsätta att må bra. Har läst att viktminskning trots aptit, kan bero på diabetes hos katter, nå, vi får se vad dom har att säga det kan ju också ha med åldern att göra.

Nicco åker till Timrå idag, så vi har BF i helgen, men det blir nog lugnt och skötsamt. Nu ska jag göra mig i ordning för den sista arbetsdagen den här veckan. Önskar er en fin fredag!

Eloise ”the big one”

052

Enya” the diva”

056

Bägge två tillsammans:

048

Etiketter: , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Ama de casa

  Vad fina dom är! Hoppas det går bra hos veterinären!

  PS: Kan det vara så att Eloise äter Enyas mat, med tanke på att Enya har gått ner lika mycket som Eloise har gått upp… 😉

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Jag har alltid doserat deras mat, 2 gånger om dagen, och jag mäter upp det också så dom inte får för mycket. Stod kvar och kollade igår, hur dom gör när dom käkar, och Eloise tuggar ju inte maten så hon får i sig det snabbare, men det är inte så mycket kvar för henne att stjäla ändå.

   Fast det är fler faktorer som spelar in. Eloise har ju smält av korsbanden i ena knäet, och är numer inte fullt så rörlig. Lägger sig ner med jämna mellanrum och det är av den anledningen hon får käka medicin. Men hon har också alltid, varit glupskare än sin syrra.

   Det konstiga är väl att Enya tappat så mycket i vikt, nå, dom får i alla fall kolla upp det där,och vi ska klura ut hur vi ska ge katterna maten utan att Eloise norpar mer än hon borde ha 🙂

 2. Tina & Christian

  Hej Maria! Tusen tack, även till Therese!, för stora väskan med alla grillbestick, knivar och allt!!

  Kramar!

  Tina & Christian

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.