Glaskrossarens häxmästare

Tänkte litegrann, bara så där helt apropå, om hur lätt det är för andra att tala om hur och vad man ska göra för att till exempel lösa ett problem.

Hur kan dom egentligen VETA, vad det rätta är? Och detta gäller ju oavsett vad det än handlar om, ens barn… jobbsituationer, förhållande eller bara en väns vän, som undrar över ditt eller datt.

Man kan alltid referera till egna upplevelser, men dom är ju dina egna… och beroende på vem du var med eller vilka som var inblandade, så är din upplevelse inte lik någon annans. Saker jag uppfattar, kanske du inte ser, men du ser, vad jag inte såg. Men uppfattades det hela på ett korrekt sätt?

Ta ett exempel, om detta handlar om ens barn, så här skulle jag göra eller ha gjort, men kan jag säga detta vidare till en annan som har barn i samma ålder? Det barnet, har annan uppväxt, andra värderingar och det finns ju inte, som det så vackert sägs, en mall som passar alla. Det går inte, därför mår man också bättre om man låter vissa saker bero, man ska heller inte ta åt sig av vad andra nu säger eller tycker, man har rätt till sina åsikter, men som sagt, ingen som inte varit där, på plats, vet vad det egentligen handlar om.

Hm… ännu ett kryptiskt blogginlägg, men det blir så då man inte kan skriva i klartext, vad man tänkte på, egentligen.

Nå, nu har jag skrivit av mig det och kan gå vidare. Kolla vilket erbjudande Cervera erbjuder sina kunder:

Vi ger 2 års otursgaranti på glas från Kosta Boda och Orrefors* till dig som är klubbmedlem. Om ett glas, från Kosta Boda eller Orrefors går sönder, ta bara med ditt kvitto och foten till det trasiga glaset till en av våra butiker. Då får du ett nytt utan kostnad. *Gäller ej glas ur serien Pulse och More.

Herrejösses, visste dom inte vem dom skickade ut detta till??? Glaskrossarens häxmästare nummer ett. Jag kan ju förbruka 24 glas på en månad om det vill sig illa 🙂 Nä, jag törs inte köpa deras glas enbart för detta erbjudande, jag tror nämligen att det finns en klausul i villkoren där det kommer att stå med minimal text: Gäller dock inte Maria Lundmark Hällsten. Hahaa…

Avslutar med en bild på vår nya kompis, renen Lennart, visst är han fin?

008

Önskar er alla en fin onsdag!

 

Etiketter: , , , , , , , ,

8 kommentarer

 1. Tina

  Hej! Nu hoppas jag att detta inte gäller alla mina goda råd? De är ju nämligen helt korrekta 😉 från vilket håll som helst! 😀

  Ja, verkligen fin kompis ni fått! Får jag kalla honom farbror?

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Hahaa… jag har tänkt klargöra i morgondagens blogg, att jag nu inte menar alla små kloka råd man kan få utan det gäller mer dom här stora, tunga sakerna som nu är så stora så man kan inte heller skriva om dom, därför blir det också kryptiskt 🙂
   Farbror Lelle… ja det funkar!

   • Tina

    Bra! För jag har en farbror Lennart i mitt liv, så det känns naturligt att säga.

    Men smeknamn ”Lelle”, näe, har aldrig vant mig vid det…Vår vaktis kallar sig det, det får räcka för mig. Han är världsbästa vaktisen.

     • Tina

      Ha haa1 Näe, Maria, jag ogillar Lelle, känner jag nu! Namnet, alltså!

      Läs Ama de casas blogg från söndag 1 dec. Hon nämner en Bruce…Kommer då att tänka på eran Lennart…Kanske det blir så framöver att vi får lära känna Lennart mer, hans personlighet, och kanske han även kommer att vara på resande klövrar ibland…vet ej i skrivande stund vad renens fötter heter…he hee, kan bero på många olika saker just nu…
      …det är ju inte tass…grisfötter har man hört talas om…hmm…

      Vinkelivink från Teg!

      ps. Var ganska säker att jag aldrig mer kommer att hitta hit! Men jag har skrivit in min wordpress adr, kanske ditt ev. svar på detta kommer sig fram där oxå…Om jag har tur…

     • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

      Gösta då? Hahaa…
      Jag kommenterade din blogg och skulle gilla sidan, då fick jag fram rutan där man ska logga in på WordPress kontot, aha tänkte jag, då gör jag det, men tror du det funkade…inte.

 2. Freja

  Visst är det så, att det som gäller för en individ gäller inte för en annan. Jag kan ibland gå igång på det bibliska uttrycket ”Behandla andra som du själv vill bli behandlad”. På ett ytligt plan och som en första kontakt är det en bra levnadsregel, men sen blir den helt fel! Om jag gillar att få raka besked, men den som ska ge mig beskedet vill att saker ska lindas in och mjukas upp, då blir ju jag helt galen om den personen behandlar mig som den själv vill bli behandlad… Och nu blev min kommentar lika kryptiskt som ditt inlägg 😉

  Slå till med glasinköpen och renen är fin!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten