Snålaste luften…

Jaha då satt man här igen, en lördag, och ska iväg och jobba om 40 minuter. Det kändes som snöflister luften då jag var ut och satte igång motorvärmaren. Hahaa…. När jag nu skrev snöflister, vilket kanske inte är ett ord man hittar i någon ordbok, men jag menar då det kommer nåt från luften som känns att vara blött, men man ser inte om det är snö eller om det är regn, så visar i alla fall min textredigerare att det är felstavat på något vis. Jag fick snålaste som alternativ till det ordet, men låter inte det lika konstigt då? ”Det kändes som snålaste luften…”

Besöket hos sjuk”frisk”gymnasten igår, gav kanske inte så mycket, ena benet diffar 1½cm och jag vrider höften så det blir en ännu större skillnad, egentligen. Det enda hon kunde råda till var att tänka på hållningen, hur man står och går, och att man inte ska hänga på ena benet, nä, det vet man ju, men det är fruktansvärt svårt att låta bli.

Sedan finns ju alternativet med en iläggs-klack, men det känns inte som ett alternativ som passar mig, jag har testat och det var än värre, än att gå så här. Vidare så sa hon, apropå muskeln som brast i min vad, att det nästan alltid krävs att man överdriver en rörelse för att det ska hända så jag hade rätt även där… jag trodde nog att jag hade överböjt benet då jag steg ner.

Jag ska boka in en ny tid hos läkaren men nu tror jag att jag väntar till efter jul, känns som om det finns andra saker som skulle ha varit gjort den här kommande månaden.

Jag och Winstone drog hem till Tina igår, och han fann ganska omgående en plats uppe i soffan. Han är snabb som rackaren. Hemma vill jag helst hålla honom borta på kattfilten, i soffan, mest för att han annars kan hoppa upp med blöta skitiga tassar efter att man varit ut och springa runt hela soffan innan han lägger sig, och det vill jag inte.

Foto1099

Det syns i alla fall att han är en hundras som passar alldeles ypperligt till agility, som han studsar, hoppar och springer omkring. Han är ju inte så hög, egentligen, 38 cm (knähöjd har vi blivit informerade om, fast det beror ju på vart man har sina knän, förstås), och ändå smäller det bara till att han hoppar upp i Jeepen som ändå är rätt hög. Det beror lite på vart vi står och om han får ta sats.

Lite fegare då han ska ner, men är vi inte hemma på gården så vet han ju som inte hur det ser ut nere på backen, så det är nog inte så konstigt.

Idag är det julbord på jobbet, jag vet inte riktigt hur pass allting är iordningställt, eftersom jag varit borta, jag vet heller inte vilken tid, men det lär väl visa sig. Nu ska jag göra mig färdig så jag hinner dit i tid, jag får önska er alla en trevlig lördag!

 

Etiketter: , , , , , , , ,

2 kommentarer

    • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

      Nopp, en japansk spets 🙂 Dom är närbesläktade, så det är många som gissar på samojed.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten