Den gallskriker och vi hör ingenting

Jag tycker det är helt fantastiskt, vi har haft en blomma i flera år, en orkidé, och när vi bodde i lägenheten blommande den, konstant, utan uppehåll, i över 2 års tid, sedan dog den av, då vi flyttade hit, till huset. De har stått där i fönstret och sett sjuk ut, sen då jag trodde att det var riktigt kört, så växte det plötsligt ut ett skott, längst upp på den torra pinnen.

Jag tog det skottet och satte ner, och nu, efter 2 år, så blommar den igen.

004

Vi har en till sån där konstig sak, blomman/kaktusen som Nicco fick av Birgitta för x antal år sedan, som plötsligt, utan förvarning fick en stor lila, illaluktande blomma, och efter den blomningen så har det kommit 1, per år… typ.

Fast nu har den fått en knäpp, den har redan blommat 4 gånger sedan september, och nu är det en till på väg:

006

Har hört att den förmodligen är en köttätande blomma eftersom den luktar illa och har som taggar i själva blomman. Sen har jag också hört att en blomma som blommar, egentligen ropar på hjälp, den är uttorkad och på fallrepet.

Men huga… då måste den där kaktusen gallskrika fast vi hör ingenting, stackarn!!! Rätt var det är så hugger den en i fingret då man står och ska vattna den… jojo.

Vi firar en 1 åring idag… lilla Winstone har hängt med nu, ett helt år:

17690_4218795836311_1085548799_n DSC01106 DSC01108 Foto1074 119

Lite skillnad må jag säga och idag har han en jättefin man och ser rätt så stöddig ut, jaja, stöddig och stöddig, men han är betydligt större än han var 🙂

Nu är det frukost och sen ska jag ut med 1 åringen en sväng, ha en fin tisdag, allihop!

 

Etiketter: , , , , , , ,

13 kommentarer

 1. Tina

  Hej från någonstans i luften o i en motvind på kanske 150 km/tim och på omväg över Paris på väg t Arlanda i ett Norwegian Boeingplan. Wifi ombord i all ära, men detta landar knappast hos dig före min egen landning…

  Vi, alltså Christian & jag, Vovvar Grattis! till den tjusige Winstone!

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Jodu, det kom fram 🙂 Jaså ni gör en sväng förbi Paris också, ja nån ska ju vara värst. Hälsar 1 åringen så gott, och er hälsar jag välkommen hem!

   • Tina

    Ha haa! Tack, skönt vara hemma i Ume igen! Nu är jag med näsan mot Östersund, i en inlandsbuss.

    Ser ut som gratis-sms variant här, ni bokar in dejter och donar!

    • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

     Jag undrade vad du menade… hm, vad hade jag nu skrivit, men såg jag mitt kommentars svar 🙂

 2. annkristin

  Gratta Winston från mig! Vov vov 🙂 o ett mjau från min katt Tor som snart fyller 10 år!
  Ja det är så härligt med djur, vad det skulle vara tomt utan dom!
  God fortsättning på det nya året 🙂 Kram

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Det ska jag göra 🙂 Många gånger har vi pratat om varför man har djur… visst är det ett jobb och anvsvar, men vad tomt det skulle vara utan dom. God fortsättning önskar vi er! //Kram

 3. Marja Granqvist

  Grattis till ettåringen! Han är för söt.
  Den där kaktusen låter farlig… fast jag har hört att köttätande växter inte gillar fingrar, de vill ha små insekter som den kan stänga blomman kring. Fast man kan ju aldrig vara säker, så vattna försiktigt. 🙂 Ha en bra dag. Kram

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Haha… det var bra att du informerade om det, så jag törs mig i närheten, för det vet du väl, i det här huset kan vad som helst hända 😀

 4. Pingback: Bostäder utomlands | Nyheter hus italien #1

 5. Helena Nilsson Springare

  Ett år?! Redan? Nääe.. du måste ha sett fel för JAG är ju inte.. eeh.. ett år äldre.. eller hur vare nu? Haha.. Herreminjee va snabbt tiden går. En dejt i slutet av veckan eller nästa? 🙂 Kram

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Slutar 14 imorgon… kan det passa då? Fredag blir tightare, då slutar jag först 15.15. Annars är jag ledig onsdag, nästa vecka.Japp, 1 år, otroligt, fast vi hämtade ju honom först i början på mars, 8 veckor gammal 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.