Slagsmål på taket!

Gick fint igår…Winstone och Tina kompade ihop under 2 timmar medan jag gjorde ärenden, lämnade bilen hos henne och gick dit jag skulle:

Foto1222 Foto1224

Efteråt bjöd hon på go´ lunchen med allt möjligt plock och den avrundade vi med en kaffe. Inte nog med allt detta, sen fick jag med mig en påse nybakt bröd och lite vitkål, jojomensan, så jag vet vad jag ska ha till frukost… och inte är det vitkålen 😀

Nicco skrev på FB att vi har kamikaze fåglar här på gården och då jag kom hem fick jag höra förklaringen till det uttalandet. Hon och Enya satt härnere igår morse, och det blev plötsligt ett jäkla kacklande och skrikande, i skorstensmuren, och något som föll ner efter muren.  Enya höll på hoppa en meter upp i luften och ut ur ventilen, ner på köksgolvet, föll detta:

001 004

Det är alltså en bit av en saffrans skorpa med små dunfjädrar på… hm??? Ingen fågel eller annat ljud har hörts från skorstenen efter detta, och det borde inte ha ramlat ner en fågel där. Så det kanske var slagsmål om brödfödan, däruppe på taket.

Dom kom för nära kanten, skorpan tippade över kanten efter ett vilt fightande, ingen ville släppa taget, och med ett skrik av besvikelse… slapp skorpan ur näbben och ramlade ner…mm. Det är tur att vi har förklaringar till allt 😀

Tog lite bilder på promenade i förrgår… var så fint i träden:

Foto1215 Foto1216 Foto1217 Foto1219

Idag ska jag träffa Anna, det var ett tag sedan vi sågs, och vi ska in en sväng på Cervera, och se vad dom har för roligt att bjuda på. Önskar er alla en fin fredag!

Etiketter: , , , , , , , , , ,

3 kommentarer

 1. Theresé Hällsten

  Ä’ du då heilt sääke’r? Härifrån ser den beryktade ”saffransskorpan” ut att kunna vara en tvättsvamp eller isolering av något slag. Jag trodde pappa fixat de där så ni inte skulle få in något mer i ventilen…(?). Bevisligen inte… (Döh…)
  Igår hörde jag första storråttan/pyttemusen (beroende på vem du frågar) som var och knagde på nåt i taket… Undra vad som kan vara så gott att de måste låta så där mycket. Inte var det en saffransskorpa i alla fall.

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Jag tog mig friheten att lukta på den, och det är saffran… trodde först som du att det var någon isolering men inte. Råttor är väl mindre roliga att ha i eller runt huset, oavsett vad dom mumsar på 😀

 2. Pingback: Bostäder utomlands | Nyheter hus italien #1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.