Snabb som sjutton!

Det var en lugn och behaglig dag igår, strosade på och gjorde inget speciellt. När jag kom hem med Winstone från hans första promenad så noterade jag en kille som stod utanför grannens staket, med en kamera i högsta hugg…hm, klart man blir nyfiken, vad är nu på gång, ska hon sälja eller vad?

Jag ser att han går ner och rundar hörnet på hennes hus, så jag går in och säger till Åke vad jag sett. Jo jag vet, säger han, dom stod där igår också, då jag skottade snön, så jag stannade och frågade vad som stod på och då berättades det att dom fotar fåglar… det är alltså fågelskådare och i grannens trädgård befinner sig alltså en sällsynt fågel… typ.

2 timmar senare går jag över på HP:s och dom är fortfarande kvar, jösses, vilket tålamod tänker jag. Någon fågelskådare blir jag aldrig, även om det kan vara rogivande att titta på fåglar och se vad dom hittar på. Jag hoppas att dom förvarnat grannen om vad dom gör, man kan ju få värsta chocken om man kikar ut och där står det folk med kameror riktade mot huset 😀

Jag hade fått några kommentarer på min blogg så jag besvarade dom vartefter och hupp… vad förvånad jag blev då det plötsligt står med röd text: Du postar kommentarer för snabbt. Ta det lugnt. Jag var för snabb, haha… ok jag ska lugna ner mig och mitt skrivande.

Enya råkade ut för äventyr i förrgår. Nicco ringde och berättade att hon plötsligt hört en massa klösljud utifrån hallen, och när hon tittar in där så ser hon stackars Enya, kämpa desperat och för sitt liv, med att hålla sig fast i brädan uppe vid fönstret.

Hon har ju numer sin matplats däruppe, eftersom Eloise inte kan hoppa så högt och hon ska ju absolut inte äta av Enyas mat. Men nu hade hon nog för bråttom då hon skulle upp, så hon gled med rumpan över kanten och därnere står typ Winstone, med öppen käft… paniken!!! Nu hann Nicco rädda henne från att ramla ner, men det var med nöd och näpp. Vilken dramatik!!!

Idag ska vi fira en nybliven 50 åring, Lena på Lundalogén fyller år, så vi ska väl ta oss dit ikväll någon gång. Men jag ska också passa på att gratta henne här: Grattis Lena och hoppas du får en fin dag och en ännu bättre kväll!

Foto1181

Men dessförinnan, är det jobb, ska ner en sväng till bastun och säga hej, och sen går vi dit. Önskar även er alla andra, en fin dag!

003

Etiketter: , , , , , , , , ,

11 kommentarer

  1. Tina

    Vilken tur att någon fanns i närheten att rädda katten! Bra, där Nicco!

    Grattis till jubilaren! Vad gör man när man firar 50? Far man bort eller vad gör man…Maria, du fyller i juni, så du kan ju vara lite var som helst, stugar har ni ju oxå…Vet du redan nu, vad du ska göra?

    En väninna till mig ska låna vår Spanienvåning och trycka in hela släkten där, och fira 50. Hon ska bjuda sina tre barn på flygstolarna. Perfekt väder får de där, i september.

    Men jag fyller 50 i februari månad. Tror inte det är någon hit att vara i Torrevieja, då…
    Kanske det blir så att jag far till son och dotter i Östersund, och firar där!

    Ha en bra måndag!

    • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

      Jag har ju 3½ år kvar så jag har inte tänkt på saken… än 🙂 Storebror fyller däremot 50, nu nästa vecka, min kusin blir 50 imorgon och en annan kusin om några dagar, ujujuj…

    • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

      Fågeln tror jag… heter svarthätta…..kanske… har inte googlat så jag vet inte ens om det finns en sån fågel… eller så är det därför den är sällsynt 😀

  2. Pingback: Bostäder utomlands | Nyheter hus italien #1

  3. Pingback: Måndag igen, | Tina Florin

    • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

      Lilla divan Enya, fyller 9 år nästa vecka, som hennes syrra Eloise, små monster i ängladräkter 😀

  4. Pingback: Många smulor… | Tina Florin

  5. Pingback: Många smulor | Tinas blogg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten