Född att leva… livet

Vi brukar spela musik på jobbet, är det inte youtube så sätter jag oftast på Radio Umeå, där det spelas musik och pratas litegrann. Igår spelade dom låten: Born to be alive. Och den väcker ju otroligt många minnen.

Chefen sa: Men vi är ju alla födda att leva, så hon tyckte att texten var lite missvisande, och då kunde jag ju inte låta bli att ge en annan tolkning av texten. Alla som andas lever, men att enbart leva, att finnas men bara ha näsan över vattenytan, det är ju egentligen inget liv. Man kan leva på många olika sätt.

Vi har nog allihop, någon gång i livet valt bort en människa som inte gett så mycket tillbaka, och dom som bara kräver, dom suger också livet ur dig, och kan i värsta fall, göra ditt liv, så mycket sämre.

Jag tror att låten handlar om att vi alla ska leva och ha ett roligt liv, fyllt av gemenskap, att möta nya människor, knyta kontakter, lära känna andras traditioner och kulturer, att leva ett innehållsrikt och spännande liv, utan att för den skull, strunta i saker som vi väljer att göra men som vi kanske hade struntat i, om vi hade kunnat 🙂 Det var min tolkning, skulle vara kul att höra om någon annan, tolkar den på annat sätt…jag lämnar frågan eller svaren öppna!

Vi käkade spaghetti och köttfärssås i förrgår och Nicco frågade vilket kött, färsen var gjord av. Om det var nöt, eller. Ja, det är inte älg, vilket hade gått under vilt, men det finns ju älgkor, kan inte dom då gå under nöt, och vad blir det om du har en tam-älg som är uppfödd på nötter…hm???

Och det där spanns det vidare på. Jag menar julskinka, ja grisrumpa, men en ren, älg eller vilket djur som helst, har ju en rumpa, men du säger ju inte älgskinka om bakdelen på en älg, inte heller på en ren eller annat, förutom på oss, människor då, där finns det skinkor 🙂

Jaja, det kan man ju klura vidare på, om man har lite att göra.

Jag åkte en sväng ner på strömpilen efter jobbet och sedan fortsatte jag ut till Tina… det låg ju som (nästan) på hemvägen…nåja, lätt överdrivet, men ändå.

Sen blev det inte så mycket mer, laga middag… såg på Farmen och så där. Idag, jobb igen och Winstone far med Åke. Hoppas på en toppen fredag, för er alla.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Theresé Hällsten

  Så nästa gång ni ska äta vilt, så säger du: ”-Idag blir det älgrumpa?” *höjer ett ögonbryn och himlar med ögonen*

 2. Helena Nilsson Springare

  Sant.. Det handlar om att man ska LEVA och inte bara överleva…

  Det känns skönt att vara utrustad med den egenskapen i alla fall.. att de som får en att må KASST åker ut ur ens liv så att man kan fortsätta att leva… Som man själv vill! Bra skrivet! Kram

 3. Marja Granqvist

  Kloka funderingar som vanligt. Tangerar lite det vi pratade om. På svenska skiljer vi ju mellan ’leva’ och ’överleva’… inte lika talande som engelskans ’live’ och ’to be alive’. Det är en jättefin låt för övrigt. 🙂 Ha en fin dag! Kram

 4. Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

  Exakt vad jag också tänkte på:) Låten i sig tycker jag känns peppande, men kan hända något enformig i texten 😀 //Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.