Det är precis vad det låter som

Ser just nu lite backhoppning eller en presentation av just den sporten. Man undrar hur dom ens kan ge sig till att åka där utför. Ja dom måste vara drogade sa jag, (skojar förstås), jag skulle inte ens gå fram till kanten, i alla fall inte idag, men som barn var man annorlunda. Då avskräckte inga höjder, då var man nyfiken och ville utmana lite så där.

Som bekant tillhör jag den lilla, lilla pytteskaran av människor som faktiskt åkt utför en bakhopparbacke (den på Bräntberget), på ändan, på sommaren, jojomensan, det var kul i starten, och det gick fort på den där konstgjorda gräsmattan, sen blev det brädor, och stickigt… så det gjorde jag 2 gånger, första och sista.

Ja man får ju inte säga annat än att dom är duktiga eller våghalsiga… eller både ock, dom som håller på med dom där sporterna, det går ju rätt så fort då dom står på slalomskidor också… nä, sånt där är inget för mig, jag lovar! Jag lever tillräckligt riskfyllt med att gå på mina fötter… på barbacken, en sommardag, jo så är det, fråga dom som vet 😀

Chefen hade på tv:n i förrgår och vi pysslade på då hon undrade vad det var dom sa på reklamen…bäddbara sängar??? Maria, vad är bäddbara sängar, frågar hon. Vad säger du, svarar jag, säger dom det, vadå, tror dom att dom kommit på något nytt eller… nu finns det sängar man kan bädda och det har väl aldrig funnits förut. Nå, nu vet vi inte om det var det dom sa, vi kanske hörde fel, men det lät då korkat och det skulle egentligen inte förvåna mig heller, med alla konstiga uttryck som finns idag.

Visst är det lustigt också om man tänker på alla maträtter som presenteras med dom konstigaste rörorna hittills, tryffelnötsmarinerade älghjortsfileér med saffranskryddad slätrörd kräm toppad med fikoninstoppade persikotrekanter och …blablabla. Ja jag vet, nu överdrev jag lite, men det är faktiskt så, jag vet inte vad hälften av det dom säger, ska vara för något. Blomkålskräm, hörde jag igår, alltså vadå…

Kräm är i mina öron, är något gott, sött, kan vara något man lägger mellan tårtbotten eller en jordgubbskräm, man äter en varm sommardag, ingen jäkla blomkål här inte… nä tacka vet jag tjockpannkakun, och stekt fläsk, toppad med lingon eller hjortronsylt, det är grejer det, och det är dessutom precis vad det låter som 🙂

001 002 Och allt är inte vad det ser ut att vara 😀 Önskar er alla en toppen dag!

 

 

 

 

 

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Du är alltid välkommen… inom den dät tio års ramen, då, och nu har det ju gått nåt år, hm. 😀

 1. Anders

  Har man stått nedanför en backhoppningsbacke och tittat upp så undrar man vad det är för människor som vågar sig utför. Är de inte rädda för att slå ihjäl sig eller 🙂 Man får väl anta att de börjat på låg höjd och avancerat upp till högre höjder i takt med ökad skicklighet.

  Ibland kan maträtter ha de mest märkvärdiga namn, men bestå av enkla ingredienser. Så det handlar nog hur man väljer att presentera det man har att erbjuda. Marknadsföring du vet…

  Vilket får mig att tänka på en gång när jag skulle äta middag i Österrike. Först läste jag menyn på engelska: Rimmed meat with fried potatoes. Lät helt OK. Därefter på österrikiska: Kassler mit kartoffel. Lät inte fullt lika gott och märkvärdigt måste jag erkänna 🙂

  Tjockpannka med bacon är väl inte den mest märkvärdiga mat man kan äta, men otroligt gott! Så man behöver inte ägna sig åt märkvärdigheter som Blomkålskräm om man vill äta god mat 🙂

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Nej inte är pannkakor märkvärdiga, fast det tror jag inte blomkålskrämen är heller 🙂 Haha, där skrev du ju ett bra exempel, jag tyckte nog att det lät bättre på engelska. Som Theresé kompis, på restaurang för första gången och killen undrade om hon ville ha sitt kött medium… hon tänkte en nanosekund och sa: Nää, jag tar en XL, hahaa…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.