Ny mötesplats

 

Vi hittade ett nytt fik igår…Tina och jag. Gratis parkering…mycket folk i omlopp, tv om så önskas och gott, nybakt bröd, visserligen taget med hemifrån, men so what!

Foto1321 Foto1323

Jaja, det kanske inte var så hipp ändå. Jag skjutsade upp henne på akuten, och hon var väl förberedd på en lång väntan. Och vem är inte det, då man sitter där. Jag fotade numret på sängen, OM, hon skulle försvinna, så skulle jag veta vad man hade att leta efter.

Foto1324 Foto1329 Foto1330

Men vet ni vad, det gick över förväntan och vi fick åka hem igen, härligt, och misstankarna var undanröjda… hoppas vi då, i alla fall. För hur det än är, så vet vi ju också att vad en läkare säger, kanske inte stämmer överens vad en annan kan komma med för utlåtande, men just det akuta var inget livshotande eller något som kunde bli förödande, och det var ju för väl.

Efter middagen var det bastudags och vi drog in hela 60 spänn på triss skrapandet, wow!!! Jaja, det är ju lite spänning ändå, och vem vet, rätt var det är så sitter vi där med 3 tv apparater, det vore nåt det.

Vi pratade om sånt man gjorde som barn…till exempel att man skulle slicka på järnsaker då det var minusgrader, ja… varför gör man det då man VET vad som händer. Ja sa jag, varför petar du på väggen där det står att det är nymålat… jag vet inte, men vi gör ju så.

Monika hade slickat på dörrhandtaget, fastnat ordentligt och börjat ropa på hennes mamma, men kom p å att det inte var så smart, för vad skulle hända om eller när hon kom och öppna dörren… huvva.

Nicco slickade på räcket utanför porten då vi bodde i lägenheten…hon förlorade hela ovansidan på tungan, hennes smaklökar kunde skådas flera månader efteråt… det var året då dom visade julkalendern som började med just det klippet, pojken som slickade på räcket innan han gick in på affären. Hon skulle väl testa… nyfiken av naturen, och hon fick lära sig den hårda vägen att det inte är något man gör… om man vill ha tungan i behåll.

Hoppas ni får en bra dag och HEY… slicka inte på kalla saker utomhus, och om ni får sladd, frikoppla och styr i vägens riktning 😀

 

Etiketter: , , , , , , , , , ,

8 kommentarer

 1. Theresé Hällsten

  …jag kan inte frikoppla… De var väldigt jobbigt när jag skulle försöka ta mig upp för backen på jobbet idag, där de har öppningsrespondern sittande på en pelare, mitt i backen, och 15cfm för långt in på gräsmattan, enligt mig. Jag lutade mig ut genom fönstret och grinden gick upp, men så satt jag fast. Jag fick backa ner en bra bit och sen ta sats. Väl uppe på plasken så hade grindj*****n gått igen…

  • Tina

   Hej Therese! Så förtretsamt för dig! 🙁

   Jag kör oxå automat och även Maria vad jag vet, så egentligen förstår jag inte varför hon skriver om frikoppling, i sitt blogginlägg…

   • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

    Det är ett uttryck Åke kört med i säkert 30 år… något han förmodligen fått lära sig på körskolan, en sån där sak som fastnar i skallen… precis som ”dålig” musik… typ nåt med Britney 🙂

 2. Tina

  Hej Maria! Stort tack för hjälpen igår!
  Jag var så skärrad över min situation, skönt att själv slippa köra. Osäkert om jag gjort det förresten, min bil hade ju kunnat få stå länge…

  Tänk att jag kom ut därifrån så fort! Man har ju hört om väntetider på 4-8 timmar.

  Kändes även tryggt att du höll koll på sängnumret, i fall jag blivit kvar.
  Jag litar inte riktigt på vårdinrättningar, är övertygad om att varje patient behöver en frisk typ vid sin sida, som övervakar och dubbelkontrollerar allt som sker.

  Men kan ju även säga att jag är glad att det bara var doktorn som undersökte mina stackars krämpor igår, och att inte du kände dig tvungen att dubbelkolla! Ha haa! 😉

 3. Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

  Det var så lite… och jag tror som du, det var bättre han höll på med det han gjorde och att jag satt tyst och reflekterade över händelserna… mycket att ta in och klura på 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.