Tack…televerket!!!

Loggade in på min blogg i förrgår och fick upp en ruta att dom tyckte att vår webbläsare skulle uppdateras…hm, jaja, ok, jag gör väl det då, tänker jag, det är ju nåt som inte brukar funka så där ibland, och det kan ju vara just det, som är problemet.

Jag fixar uppdateringen och se… nu kan jag inte längre lägga ut bilder på bloggen, när jag gör det så kommer bilden ALLTID längts upp, oavsett vart i texten jag lägger in den. Jag kan inte längre spela spel på royalgames.com, jag kommer in på sidan, men spelen laggar fast…och jag kan inte logga in på Nordea längre, där står det följande text: Ett problem har uppstått med den här webbplatsens säkerhetscertifikat. Säkerhetscertifikatet som presenteras av den här webbplatsen har utfärdats för en annan webbplatsadress. Problem med säkerhetscertifikat kan tyda på att någon försöker lura dig eller snappa upp data som du sänder till servern. Blablabla…

Man blir ju aldrig uppretad eller så…nej då, tack så mycket för det… WordPress eller ”televerket” eller vem det nu är som skickat ut uppmaningen om uppdatering.

Nå, nu är jag ju inte dummare än att jag går in via firefox (hur länge det nu ska funka) och där är nästan all som vanligt, förutom detta med bilder i bloggen. Jo, bilderna hamnar där jag vill, men när jag sedan lägger ut bloggen finns det en massa bokstäver och tecken, längst upp så jag får gå tillbaka och uppdatera bloggen och plocka bort det där skräpet och sedan lägga ut det igen. Jaja, jag får väl vara nöjd med att göra så då, gilla läget, som man så vackert brukar säga.

Jag skjutsade mamma och Bosse igår och på hemvägen stannade jag för rött vid ÖK, noterar bilen bakom mig i backspegeln… det går tio sekunder sedan hör jag ett bullerljud, tror att det är Jeepen som låter först, men det stämmer ju som inte, kollar i backspegeln och hinner se bilen åka framåt någon meter och sedan stannar den.

Plötsligt hoppar passageraren ut, och jag tänker att det där var väl inget slugt ställe att släppa ut en vän på, men så hoppar chauffören ut också, och folket i bilen bakom dom, ahhh, då fattar jag, tredje bilen åkte in i den andra bilen, bakom mig, en liten krock, med andra ord, vilken tur att jag klarade mig:

Foto1336

Jobbar i helgen…så jag vet vad jag ska göra nu, hoppas ni får en bra lördag, allihop!

007

 

Etiketter: , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Anders

  Ibland så brukar vissa sajter inte fungera med vissa versioner av webbläsare. Det som dock gör mig brydd i detta fallet är säkerhetsvarningen du fick efteråt.

  Kolla med ett, gärna flera olika antivirusprogram att du inte fått in skadlig kod i datorn. T.ex dessa:

  http://www.eset.com/us/download/utilities/
  http://www.microsoft.com/security/pc-security/malware-removal.aspx

  Hittar antivirusprogrammen inget, gå in i programhanteraren (Lägg till/ta bort program el. motsv.) och se om något av dem har ett installationsdatum som motsvarar det som det var när du installerade uppdateringen och avinstallera det programmet. Kan vara Internet Explorer 11 som ställer till det för dig, men behåll helst den versionen då den har de senaste säkerhetsfunktionerna.

 2. Tina

  Christian o jag funderar som Anders. Hoppas nu att du inte fått skit i datorn i o med den där uppmaningen om uppdatering…

  Men du, jag sa till dig i går, hoppas vi inte krockar! Vi skulle ju kanske vara på vägarna samtidigt.
  Men vi klarade oss. Denna gång.

 3. Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

  Ja Tina, vi krockade inte, utan det var dom bakom mig 🙂 Ja jag får se vad som händer med datorn, det roliga var att det inte var själva datorn som tyckte att den skule uppdateras utan inne på wordpress sidan där jag skriver mina blogginlägg, hm… nå jag ska kolla upp det där lite bättre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.