Jag har inte valt…sådeså! Men nu…

Jag och Winstone tog en längre sväng igår… inte kul att gå med broddar då det blir asfalt…men vad gör man då det är isbana här utanför och man inte vet hur det ser ut bakom nästa kurva, men nu vet jag 🙂 Så idag tar jag med väskan och tar av mig otygen då asfalten kommer, smart va?

Så var det dags att betala hundförsäkringen. Vi hade en valpförsäkring hos IF, under Winstones första år, ja IF har man ju hört talas om, och jag kan inte säga hur eller vart man uppsnappat att dom ska vara bra, men det har man så jag kollade inte runt efter nåt annat.

I år damp så en ny faktura ner i brevlådan. Där står det att jag valt deras stora hundförsäkring och sånt där tycker jag inte om, jag har inte gjort något val överhuvudtaget…jag läste igenom papperen och ser att dom erbjuder 10% rabatt efter varje år.

Ok, så då kan inte första valpåret räknas då, antar jag, eftersom vi betalade ca. 2483:- år 2013, och nu var fakturan på ca. 2722:-.

Dessutom tycker jag att det är förbannat dyrt, om jag får säga det själv. Så jag gjorde en liten eftersökning igår, Folksam erbjuder samma typ av försäkring, upp till 50 000:- i veterinärvård, livförsäkring samt 1500 i självrisk. För priset av 1200:- /år.

IF hade samma erbjudande men med en självrisk på 2500:-, med andra ord 1000:- dyrare, samt att försäkringen i sig, då är 1500:- dyrare/ år. Jag är glad att jag kollade lite före. Men visst, det kan finnas nåt annat som IF erbjuder i sina villkor som inte Folksam har, det brukar ju vara en djungel att läsa och förstå såna där saker.

Men nu har jag i alla fall mejlat IF och sagt att jag inte gjort något val, som dom påstår, samt att dom kan ta bort mig ur deras rullar, och det fick jag till svar att dom skulle göra, och till Folksam har jag nu skickat iväg att jag vill köpa deras försäkring, så får jag väl ta dom där extra slantarna jag nu ”tjänat” och ha en liten fest till helgen 😀

Jo, det ska vi ha också, haha… måste ju fira att man varit långledig, och nu fick man ju en anledning till, nice!

011

Önskar er alla en toppen tisdag!

Etiketter: , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Åke

    Jadomärliteluriga våra försäkringsbolag! Gäller att se upp! Tur du kollade 🙂 Lycka till med festen nu 😉 Winstone ser cool och oberörd ut 🙂 Hoppas han får vara med på ett hörn nu 😉 Vi har själv Folksam och de har skött sig riktigt bra också!

    • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

      Winstone är en liten cooling… för det mesta 🙂 Försäkringar, överhuvudtaget är krångliga, jag förstår inte varför villkoren måste skrivas på så knepiga sätt, en vanlig dödlig, begriper ju inte vad som står där.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten