NONONO!!!!

Tänker lite på hur olika vi är och hur vi känner eller tolkar situationer, eller att man får för sig saker, vill ha det på ett visst sätt och då spelar det ingen roll, vad någon annan säger.

Jag vill nog ha mitt space, som en ”typisk” svensk, folk ska inte vara uppe i mitt ansikte utan hålla sig på behörigt avstånd. Därför var det lite av en övning, kanske man kan kalla det, att vara i Spanien. Där människorna är högludda, närgångna och i vissa fall, rätt så tjatiga, om ni frågar mig.

Vi sitter på en restaurang vid havet, en populärare sådan, eftersom vi får stå en stund och vänta på att få ett bord. På menyn står det att man har en timme på sig, klart dom vill hinna med så många gäster som möjligt. Och där, mitt i maten, kommer en glasögonförsäljare fram till bordet och vill kränga solglasögon.

Jag vet inte hur många gånger jag säger, no, nej, jag vill inte, jag använder inga såna, NONONO!!! Och han fortsätter oavbrutet att tjata, drar fram vartenda par han har i sin påse, efter 5 minuter säger han, Specially price for you!!!  Och efter ytterligare en stund får han lov att ge sig, och man undrar vad det var han inte begrep???

Lite fräck också att störa så där, då man sitter och äter. Han var nu inte den enda…det var låtsas statyer, utklädda hundar, musikspelande gubbar, och osynliga män efter strandpromenaden. Alla ville förstås ha pengar…vad annars.

050Foto1546 Foto1547_001

Dom sistnämnda, inlejda av kommunen för att det ska vara lite spektakel så där, nåt att roas av. Fast jag vet inte jag, om jag roas av deras bedjande ögon och utsträckta händer. Lite som…ge en till en och du får ge till alla.

Inkastare vid varje matställe och det fanns inte bara ett och två ställen, utan precis överallt, vilket otacksamt jobb, tänkte jag, att stå där och försöka få in folk på just deras hak. Jag tänker att om jag vill ut och äta, så vet jag kanske redan vart jag ska, och att säga NO, är det första man får lära sig, om man inte ska bli överkörd, totalt.

Eller så kan man göra som Tina, som skulle köpa nio frimärken och säger. Nine stamps, thank you, och dom tror att hon pratar tyska: Nein, stamps! Inga frimärken, tack så mycket! Hahaa…

Nåja, vi är som sagt var alla olika, och man lär sig nåt nytt, varje dag. Nu frukost i en hast, ska strax iväg och jobba. Önskar er alla en toppen lördag!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Tina

  Haha, ja jag fick bara med mig vykorten! Tyckte det blev billigt med vykort och nio frimärken!

  Du, det var mitt fel att han m brillorna landade vid vårt bord, f jag uppmuntrade till det gm att kommunicera, kommentera brillorna, och så såg jag ju så himla glad ut hela tiden 😉 för jag hörde dina kommentrarer och funderingar vid sidan om 🙂

  Det är väldigt enkelt att INTE få kontakt, inte titta, inte svara, inte säga något, och skulle de landa vid bordet är det bara att peka bort säljaren med hela armen och säger Misunderstand!?

  Denna strategi utövade jag när vi låg på stranden, när massöserna kom emot oss. Visade med hela kroppen och knoppen att de inte skulle närma sig oss, för det är några som kan tjata ihop till en fotmassage. Sedan får de sitta och huka och gömma sig! om polisen visar sig, för det där är förbjudet. Jag tar gärna en fotmassage på en strand, men inte om det är otillåten verksamhet.

  Du får fara ner under högsäsong för då är det så knökandes fullt, så ingen inkastare ser dig! 😉

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Högsäsong…nej tack! Och visst vet jag att du gärna inbjuder till samtal med din öppenhet, och det är väl lite så jag menade också, vi är alla olika 🙂 Jag skulle bli galen, men jag hade ju tur som hade dig med, ändå, du hanterar ju allt, på ett bra sätt. Medan jag kanske kan bli grinig, ho knows 😀

   • Tina

    Det har jag hittills inte märkt att du kan reagera så, men å andra sidan behöver jag klartext i allt, fattar nada annars… Men hörde ju dina roliga kommentarer om det hela, som fortsatte på FB! :-))

 2. Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

  Asch då…inte så grinig, det tror inte jag heller, lätt irriterad, kanske 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.